Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:51:56

Ο «Τούρκος Μουσολίνι» προκαλεί τους πάντες στη Δύση: Σε ρόλο δεύτερου Μωάμεθ απαξιώνει τον Γάλλο πρόεδρο, απειλεί τις ΗΠΑ και τη Γερμανία έως τη Σουηδία και επαινεί τον... Βλ. Πούτιν. Κύριο

Πάντως όλο και περισσότερο αντιμετωπίζει την αρνητική διάθεση ή και μέτρα –κυρώσεις από τις Κυβερνήσεις της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

1.Ερντογάν σε ρόλο «Μωάμεθ Πορθητή» και φανατικού ισλαμιστή: «Δεύτερη άλωση» η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Νέο παραλήρημα Ερντογάν αυτή τη φορά με αιχμή την Αγιά Σοφιά.
Κόντρα στη θέση της διεθνούς κοινότητας, ο Ερντογάν χαιρέτισε ξανά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εξέλιξη «δεύτερη άλωση».

Δεύτερη άλωση...

Ειδικότερα, ο τούρκος πρόεδρος, εμφανίζοντας εαυτόν ως νέο πορθητή, διάβασε ένα «προφητικό» ποίημα το οποίο αναφέρεται στην Αγία Σοφία:
«Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν.

»Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα.

»»Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής Δεύτερη Άλωση αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο.
Ακούσατε το ποίημα και έλεγε η θα ανοίξει. Η Αγία Σοφία.... Ανοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι.

2..Σε ρήξη με τη Δύση ο Ερντογάν: Απείλησε τις ΗΠΑ για τα F-35 - Επίθεση σε Μακρόν για την Ελλάδα

Βαθαίνει το ρήγμα Δύσης - Τουρκίας. Μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας του κόμματός του ο Ερντογάν δήλωσε ότι "ο Μακρόν είναι ανέντιμος, ασκεί ανέντιμη πολιτική"
«Απασφάλισε» την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μη διστάζοντας να απειλήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, να επιτεθεί με σφοδρότητα στον Εμανουέλ Μακρόν για τις σχέσεις του με την Ελλάδα, και να εκθειάσει τις σχέσεις του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται σε ρήξη με τη Δύση, μετά και τις ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ που εξέδωσε η Άγκυρα.

«Ανέντιμος ο Μακρόν»

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας του κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «ο Μακρόν είναι ανέντιμος, ασκεί ανέντιμη πολιτική, πάει στην Ανατολική Μεσόγειο προσεγγίζει και συνάπτει σχέσεις με την Ελλάδα αγνοώντας την Τουρκία, ενώ με τη Ρωσία και με τον Πούτιν έχουμε έντιμη πολιτική και έντιμη σχέση μεταξύ μας». «Αυτά τα λόγια που λέω τώρα θα μεταφερθούν, αλλά δε με ενδιαφέρει, τα λέω ξεκάθαρα» διεμήνυσε. «Η Γαλλία χάνει την αξιοπιστία της» υποστήριξε ο Ερντογάν. Πρόσθεσε ότι η Γαλλία χάνει γρήγορα τη φήμη της στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένου του Μάλι και της Μπουρκίνα Φάσο.

«Η στάση των ΗΠΑ στα F-35 θα έχει τίμημα»

«Για τους S-400 μας πίεζαν εδώ και πάρα πολύ καιρό για να μην τους πάρουμε, τους πήραμε, μετά μας πίεζαν να τους δώσουμε αλλού και δεν τους δώσαμε. Μας είχαν υποσχεθεί οι Αμερικανοί τα F-35, παρά την πληρωμή των 1,4 δισεκ. δολαρίων δεν μας του έδωσαν, αφού δεν μας τα δίνετε θα υπάρχει κάποιο τίμημα» απείλησε τις ΗΠΑ.
Πάντως, όπως παρατήρησε ο Μανώλης Κωστίδης, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ζήτημα των F-35, που έχει κλείσει για τις ΗΠΑ, για το ζήτημα των F-16, που «καίει» την Τουρκία, δεν είπε τίποτα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν «έβγαλε μάλιστα γλώσσα» εκ νέου στις ΗΠΑ, προσκαλώντας το Ιράν να συμμετάσχει σε συνάντηση Τουρκίας, Ρωσίας και Συρίας, λέγοντας: «Μπορούμε να προσθέσουμε ακόμη και το Ιράν σε αυτό» για την επίτευξη περιφερειακής ειρήνης.

«Θα πάθει σοκ η Σουηδία»

«Θα πάθει σοκ η Σουηδία» δήλωσε προηγουμένως ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ρεσιτάλ αδιαλλαξίας για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις τουρκικές εκλογές.

«Στο ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ η Τουρκία ίσως να στείλει εντελώς διαφορετικό μήνυμα για την Φινλανδία, και η Σουηδία θα πάθει σοκ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.
Σχετικά με το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Εξάλειψαν το Ισλάμ καίγοντας το Κοράνι μας; Απλώς έδειξαν πόσο άτιμοι είναι». «Θα πρέπει να εκδώσετε τους 'τρομοκράτες' για να μπείτε στο ΝΑΤΟ» διεμήνυσε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline