Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:59:34

Ο Αλ. Τσίπρας κάνει βέβαιες προβλέψεις στην Πάτρα: «τη Δευτέρα των εκλογών θα έχουμε παράδοση- παραλαβή εξουσίας». O λαός ήρθε η ώρα να κρίνει την κυβέρνηση της διαφθοράς και της εκτροπής Δημοκρατίας- Δικαιοσύνης. Κύριο

«Ο εφιάλτης που ζούμε θα φτάσει στο τέλος του», διαμήνυσε ο Αλ. Τσίπρας. Σφοδρή επίθεση σε Ν.Δ. και Μητσοτάκη. Το μήνυμα προς τον Ανδρουλάκη.

1. Την απόλυτη βεβαιότητα του για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επικείμενες βουλευτικές κάλπες , με μεγάλη ήττα της ΝΔ και προσωπικά του Κυρ. Μητσοτάκη και νίκη-πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου προσωπικά εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας ταυτόχρονα ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να γίνει αλλαγή κυβέρνησης στη χώρα, καθώς και στις δεσμεύσεις του κόμματός του, όταν λάβει την εξουσία, συγκροτώντας μια προοδευτική κυβέρνηση, με κυρίαρχη τη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου.

Ειδικότερα, μιλώντας από την Πάτρα (στη δεύτερη από τις τρεις προγραμματισμένες ομιλίες του σε διάστημα επτά ημερών), ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως «ήρθε η ώρα του λαού», διαμηνύοντας ότι «ο εφιάλτης που ζούμε θα φτάσει στο τέλος του», καθώς και ότι «η απάντηση που θα δώσει ο λαός μας» στις κάλπες «θα είναι συντριπτική».
«Ήρθε η ώρα να κριθεί η κυβέρνηση», δήλωσε, προσθέτοντας πως «είμαστε ήδη μπροστά στις μεγάλες ευθύνες που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός». Ξεκαθάρισε ότι προϋπόθεση για την αλλαγή είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της απλής αναλογικής.

Θέτοντας το δίλημμα των εκλογών, έκανε λόγο για «Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία» και για «Δικαιοσύνη ή Μητσοτάκης».
Αφού τόνισε πως «τα καθεστώτα πέφτουν από τον λαό... κι εμείς στον λαό και μόνο στον λαό απευθυνόμαστε», υπογράμμισε πως η μάχη που έχει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολη. Όπως είπε, «δεν έχουμε απέναντί μας τον κ. Μητσοτάκη», αλλά «το σύστημα Μητσοτάκη», με κανάλια, ΜΜΕ και συμφέροντα που το στηρίζουν. Διαμήνυσε πάντως πως ο κ. Μητσοτάκης «φοβάται τη λαϊκή ετυμηγορία και τη σύγκριση».

Εξάλλου, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε «να σταματήσουν τα παιχνίδια με τη ζωή μας» με την άμεση διεξαγωγή των εκλογών και απηύθυνε κάλεσμα σε νέες και νέους να ψηφίσουν, «να πάνε στην κάλπη, να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους».

Εκτοξεύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ., αναφέρθηκε στο σκάνδαλο των υποκλοπών, στο θέμα της ακρίβειας και τις ανατιμήσεις, σε θέματα διαφθοράς, στις κυβερνητικές αποφάσεις σε υγεία, παιδεία και πολιτισμό κ.ά. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «παρακράτος Μητσοτάκη», για ΕΥΠ «στην υπηρεσία του καθεστώτος Μητσοτάκη», για «ωτακουστή πρωθυπουργό» που «έχει το θράσος να μας κάνει μαθήματα κοινοβουλευτισμού», για υποκλοπές ως «μέθοδος διακυβέρνησης».

Με αφορμή τις αναφορές περί... πεζοδρομίου από τον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε με νόημα πως «σε πεζοδρόμια και πλατείες κερδήθηκαν οι μάχες για τη Δημοκρατία.... είναι μέρος της Ίστορίας μας... έδωσαν ζωή και αίμα στη Δημοκρατία».

Το μήνυμα προς Ανδρουλάκη

Σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝ.ΑΛΛ. προχώρησε ο Αλ. Τσίπρας, με αφορμή τα σενάρια για μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία ανάμεσα στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη και της Νέας Δημοκρατίας.
Ξεκαθαρίζοντας καταρχάς πως «σεβόμαστε κάθε προοδευτική δύναμη του τόπου» και πως «δεν βλέπουμε εχθρούς» στο κέντρο και στα αριστερά του εκλογικού χάρτη, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε με νόημα πως «θεωρούμε ότι είναι πολιτικά αδιανόητο να αφήνεται σήμερα να εννοηθεί» ότι θα μπορούσε ο Νίκος Ανδρουλάκης να συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως είναι δυνατόν το κόμμα του ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αντί «να γίνει μέρος της αλλαγής», να συνεργαστεί «με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη...», δηλαδή να γίνει υποχείριο «της πιο άθλιας κυβέρνησης της Δεξιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Είναι μια πολιτική θέση, δεν αφήνουμε κανένα υπονοούμενο», έσπευσε να προσθέσει ο κ. Τσίπρας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline