Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  17:57:42

Ντόρα Μπακογιάννη πάντα μάχιμη και με καθαρές κουβέντες: Αιχμηρό σχόλιο για τους «εξαφανισμένους υπουργούς» και για τον λαό, «που ξέρει να τιμωρεί». Ποιους εννοούσε ο Άδωνης Γεωργιάδης. Κύριο

Παρόμοιες επικριτικές δηλώσεις , έκανε και ο βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος σε ένα κλίμα απαίτησης της λαϊκής βάσης της παράταξης.

1.Μετά τους Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Λοβέρδο ήρθε και η σειρά της Ντόρας Μπακογιάννη, με μια ακόμη δημόσια παρέμβαση , όπως συνηθίζει να κάνει σε κάθε κρίσιμο θέμα της χώρας και της παράταξης να «ελέγξει αυστηρά» τους υπουργούς της κυβέρνησης που έχουν αποφύγει να τοποθετηθούν δημόσια για την τραγωδία των Τεμπών και για την ευθύνη που φέρει η κυβέρνηση για αυτή. Χωρίς έμμεση περιγραφή σε συγκεκριμένους «κρυπτόμενους» πολύ δημοφιλείς υπουργούς, όπως έκανε ο Α. Γεωργιάδης. Η κριτική της Ντόρας αφορούσε κάθε κρυπτόμενο υπουργό, αναπληρωτή ή και υφυπουργό.

Ειδικότερα, η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Κυριακής, έστειλε σαφές μήνυμα προς υπουργούς που είναι «εξαφανισμένοι», μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, λέγοντας με νόημα ενόψει εθνικών εκλογών πως «ο λαός τιμωρεί».

Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχω εκλεγεί 11 φορές. Είναι πάρα πολλές. Δικαιούμαι, νομίζω, να ισχυρίζομαι ότι ξέρω τον νεοδημοκράτη ψηφοφόρο. Ο νεοδημοκράτης ψηφοφόρος επιβραβεύει την αγωνιστικότητα των πολιτικών, όταν αγωνίζονται συλλογικά για τη φανέλα. Ταυτόχρονα, όμως, τιμωρεί κιόλας εκείνους που σε κρίσιμες στιγμές εξαφανίζονται και σκέφτονται μόνο τους εαυτούς τους».

Ακόμα, η Ντόρα Μπακογιάννη πρόσθεσε: «Στην πολιτική είμαστε όλοι μαζί. Όλοι μαζί πρέπει να δίνουμε τις μάχες – και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Αυτό είναι ένα μήνυμα, νομίζω, προς κάθε κατεύθυνση και ισχύει για όλα τα κόμματα. Το βλέπετε πως σε οποιοδήποτε κόμμα και αν είσαι, όταν στη δυσκολία δίνεις τη μάχη, ο κόσμος το αναγνωρίζει. Όταν είσαι απών, ο κκόσμος σε τιμωρεί».

2.Οι δηλώσεις του Γιάννη Λοβέρδου

Της Ντόρας Μπακογιάννη, είχε προηγηθεί ο Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος μιλώντας στο Attica Tv την Παρασκευή έκανε λόγο για υπουργούς που «κάνουν την πάπια». Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ο Γιάννης Λοβέρδος απάντησε:
«Γνωρίζω ότι υπάρχουν υπουργοί που κάνουν την πάπια. Το ξέρω, είναι σαφές. Είναι αυτοί που δεν βγαίνουν να υποστηρίξουν την κυβέρνηση σε αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάει».
Γιάννης Λοβέρδος: Υπουργοί κάνουν την πάπια – Δεν υποστηρίζουν την κυβέρνηση #Τεμπη #ΝΔ #κυβερνηση_Μητσοτακη

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://t.co/xxc8BVxGwM pic.twitter.com/l9QKomLswp
— Η ΑΥΓΗ (@AvgiOnline) March 17, 2023

Τι είχε πει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, την Παρασκευή επιτέθηκε σε δημοφιλείς υπουργούς που κρύφτηκαν και δεν εμφανίστηκαν για να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο και το κυβερνητικό αφήγημα για την τραγωδία των Τεμπών.
Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χωρίς να κατονομάσει σε ποιους υπουργούς αναφερόταν αλλά φωτογραφίζοντάς τους, επιτέθηκε με σφοδρότητα σε εκείνους τους υπουργούς που έχουν μεγάλη δημοφιλία και επέλεξαν να μην υπερασπιστούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο μέγα θέμα της τραγωδίας των Τεμπών.

«Το να έχεις υπουργούς με μεγάλη δημοφιλία είναι πολύ χρήσιμο γιατί σε μια κρίσιμη ώρα αυτοί οι υπουργοί βγαίνουν και καταθέτουν ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βοηθήσουν την ομάδα, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό. Αν την κρίσιμη ώρα οι πρώτοι σε δημοφιλία εξαφανίζονται και βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι αυτό δεν είναι πολύ χρήσιμο στην ομάδα και η πρωτιά στη δημοφιλία μπορεί να μην τους αξίζει κιόλας.

Το λέω για να είμαστε συνεννοημένοι», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη σφοδρή του επίθεση προς τους συναδέλφους του υπουργούς.
Οι απόψεις μου για την ομάδα και το ομαδικό πνεύμα που πρέπει να δείχνουμε στις κρίσιμες ώρες και η εμπιστοσύνη μας προς τον @kmitsotakis για την επόμενη τετραετία και τις αλλαγές που χρειάζεται η Χώρα μας pic.twitter.com/MDL8KfEtsm
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) March 17, 2023

3.Ολοφάνερο ποιούς δημοφιλείς υπουργούς πετροβόλησε, χθες, ως «κρυπτόμενους» ο Α. Γεωργιάδης. Δένδιας, Πιερρακάκης, Κικίλιας, Θεοδωρικάκος, Χατζηδάκης, Παναγιωτόπουλος, Κεραμέως. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 03:39

.
............Σε δηλώσεις που έκανε χθες Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε τον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Αντίθετα, σημείωσε, κάποιοι δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης "κρύφτηκαν" και δεν έπαιξαν "ομαδικά".
........Ολοφάνερο ποιούς δημοφιλείς υπουργούς πετροβόλησε, χθες, ως «κρυπτόμενους» ο Α. Γεωργιάδης. Δένδιας, Πιερρακάκης, Κικίλιας, Θεοδωρικάκος, Χατζηδάκης, Παναγιωτόπουλος, Κεραμέως.

15.12.2022...Πρώτοι και έσχατοι... υπουργοί

Στην εξαμηνιαία έρευνα "Τάσεις" της MRB, την πιο μεγάλη και σταθερή έρευνα που γίνεται στη χώρα μας, εδώ και δεκαετίες, δις ετησίως, στη μέση και στο τέλος κάθε χρονιάς, υπάρχει και μία ερώτηση για τη δημοτικότητα κάθε Υπουργού της Κυβέρνησης, που έμμεσα δείχνει και την αποδοχή του έργου του από τον κόσμο.

Έτσι λοιπόν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει την μεγαλύτερη αποδοχή με 41,8% θετικές γνώμες και 34,6% αρνητικές (θετικό ισοζύγιο).
Δεύτερος είναι ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας 34,5% θετικές γνώμες και 41,7% αρνητικές.
Τρίτος ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 31,5% θετικές γνώμες και 30,6% αρνητικές (επίσης θετικό ισοζύγιο).
Τέταρτος στη λίστα ο Τάκης Θεοδωρικάκος με 30% θετικές γνώμες και 31,3% αρνητικές.
Πέμπτος ο Κώστας Καραμανλής με 26,1% θετικές Ακολουθούν ο Χρήστος Σταϊκούρας με 26% θετικές και 45,4 αρνητικές, o Κωστής Χατζιδάκης με 24,8 θετικές και 44,8 αρνητικές και οι υπόλοιποι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί.

Στο τέλος αυτής της λίστας η υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη με 16,2% θετικές γνώμες και 51,1% αρνητικές, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας με 14,7% θετικές και 30,5% αρνητικές και τελευταίος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς με 13,8% θετικές γνώμες και 29% αρνητικές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline