Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024  11:32:32

Τεμπονέρας, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος αμφισβήτησαν ευθέως το «τέλος της εσωστρέφειας», που κήρυξε ο Κασσελάκης, μετά τις αποχωρήσεις των εννέα βουλευτών. Αυστηρή κριτική του στην μισή πλέον, Πολιτική Γραμματεία. Κύριο

«Τελεσίγραφο» Τεμπονέρα προς την ηγεσία του κόμματος για τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου - Στροφή Κασσελάκη και ήπια γραμμή απέναντι σε όσους αποχώρησαν.

Καθόλου ανώδυνη δεν αποδείχθηκε για την νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία η συνεδρίαση της (μισής πλέον)Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, καθώς μπορεί να επικράτησαν χαμηλοί τόνοι, αλλά δεν ήταν λίγα τα κορυφαία στελέχη που τοποθετήθηκαν επικριτικά απέναντι σε χειρισμούς της νέας ηγεσίας, θέτοντας μια σειρά από ζητήματα, στον απόηχο της διάσπασης και της αποχώρησης της τάσης των «6 συν 6». Πιο απελευθερωμένα, αλλά εμφανώς αμήχανα και μουδιασμένα, αρκετά στελέχη εξέλαβαν αρχικά το κλίμα της συνεδρίασης ως «παγερό», για να καταλήξει «θερμότερο», καθώς εξελισσόταν η μαραθώνια συνεδρίαση.

«Τελεσίγραφο» Τεμπονέρα

Την ισχυρότερη διαφωνία διατύπωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας, ξεκαθαρίζοντας προς τον Πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη πως «δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα, σεβόμενος την συλλογική απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου μας, που δημοκρατικά ενέκριναν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μας δεσμεύει ακόμα», απαντώντας στις εξαγγελίες των προηγούμενων ημερών από πλευράς της ηγεσίας ότι προτίθεται να συγκροτήσει ένα άτυπο Πολιτικό Κέντρο. Το «καμπανάκι» από πλευράς Τεμπονέρα ως προς τις πολιτικές επιλογές του κ. Κασσελάκη ήχησε και στο θέμα του συνεδρίου, όπου ο νεαρός Εργατολόγος ζήτησε να γίνει το αργότερο τον Ιανουάριο, ώστε να μην χαθεί χρόνος ανασυγκρότησης για το κόμμα, ενώ ο ίδιος δεν έκρυψε πως στην συνεδρίαση κατατέθηκαν «δεύτερες σκέψεις» για το συνέδριο, με τις οποίες ο ίδιος διαφωνεί.

Γράψε- σβήσε για τις διαγραφές από τους «Προεδρικούς»

Εστία διαφωνίας μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών σημειώθηκε ακόμη και στο επίπεδο των λεκτικών διατυπώσεων. Ειδικότερα, μετά από μια σειρά τοποθετήσεων στελεχών κυρίως «προεδρικής» προέλευσης με αίτημα να πέσουν οι τόνοι απέναντι σε όσους αποχώρησαν, τελικά άλλαξε η αρχική διατύπωση στην απόφαση αναφορικά με τη διάσπαση, με αποτέλεσμα να επιλεγεί μια πιο ήπια διατύπωση, κόντρα στην αρχική -και σκληρή- που έκανε λόγο, κατά πληροφορίες, για «αποστασία».

2.Θεοχαρόπουλος: Διαφωνώ με τα αποστάτες, αποστασία

Υπέρ των ήπιων τόνων απέναντι σε όσους αποχώρησαν εμφανίστηκαν, μεταξύ άλλων, οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης. Από πλευράς του, ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε πως επιδίωξη είναι ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για αυτό και είναι λάθος οι αποχωρήσεις, όπως είπε, για να προσθέσει πως έγιναν όμως και λάθος χειρισμοί από την ηγετική ομάδα, ειδικά με το δημοψήφισμα και με την ομιλία και τους χειρισμούς στην Κ.Ε. Στόχος θα έπρεπε να είναι η διεύρυνση και η συσπείρωση δυνάμεων, όχι η συρρίκνωση, υποστήριξε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας το θέμα των διατυπώσεων, καθώς είναι λάθος οι αποχωρήσεις άρα διαφωνώ με τα αποστάτες, αποστασία και όσα παρόμοια λέγονται, φέρεται να είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας ανέφερε για τη διάσπαση: «Αυτό που ο καθένας μπορεί να συμπεράνει, είναι ότι η μόνη διαφωνία
«Είμαστε κόμμα και όχι καφενείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Κώστας Ζαχαριάδης στην τοποθέτησή του φέρεται να είπε πως «από την Κυριακή της 21ης Μαΐου βρισκόμαστε σε μια συγκλονιστική περιδίνηση. Έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Οι σεισμικές δονήσεις στο χώρο μας επηρεάζουν την πολιτική ζωή στην ευρύτερη προοδευτική παράταξη και στη χώρα».

Η κινητικότητα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη. Ήδη πραγματοποιούνται συναντήσεις πολλών στελεχών σε όλη την Ελλάδα που έχουν αποχωρήσει προκειμένου να γίνει μια πρώτη καταγραφή. Από την πρώην εσωκομματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως το επόμενο διάστημα και άλλα στελέχη θα φύγουν από την Κ.Ε. Στην Κουμουνδούρου κινούνται σε γραμμή υποβάθμισης των αποχωρήσεων, καθώς τα στοιχεία τους αναφέρουν πως χθες μέσα σε τρεις ώρες πραγματοποιήθηκαν 125 νέες εγγραφές στον isyriza. Aπό τότε που έφυγε η «Ομπρέλα» από τα 145.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως έχουν αποχωρήσει 1.000.

3.Αίσθηση από την αποστροφή Φάμελλου

Την ίδια ώρα, εντύπωση μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών προκάλεσε μια αποστροφή του Προέδρου της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είναι το θέμα μόνο η επικοινωνία αλλά η πολιτική, αναγνωρίζοντας ότι έγιναν λάθη κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline