Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  13:42:51

Προβληματισμένος ο Κώστας Καραμανλής για το νομοσχέδιο περί «Γάμου» και μάλλον δύσθυμος. Κύριο

Αρκετοί καραμανλικοί βουλευτές ανάμεσα στους απέχοντες ή πολύ αρνητικούς. Λούφα η στάση Μάκη Βορίδη να την βγάλει φθηνά, και να βολέψει την υπουργική του άρνηση.

Τι λέει σε συνομιλητές του ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ ο Μάκης Βορίδης προσανατολίζεται προς την αποχή και όχι προς την καταψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να μην είναι πλέον βουλευτής αλλά είναι δεδομένο ότι ασκεί επιρροή σε αρκετούς βουλευτές της ΝΔ με τους οποίους διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για μια σειρά από ζητήματα. Και επιπλέον διατηρεί ένα σταθερό πλαίσιο βασικών αρχών και θέσεων, αρκετών ιδεολογικο-πολιτικών επιλογών για λογαριασμό της παράταξης,

Αυτό που προκαλεί τριγμούς στην κυβερνητική παράταξη το τελευταίο διάστημα είναι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών με τον πρώην πρωθυπουργό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Χρηστάκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, την ίδια στάση προτίθεται να έχει και το επόμενο διάστημα.

«Ο ίδιος δεν έχει νουθετήσει κανέναν βουλευτή, ούτε προτίθεται να το κάνει. Σε συνομιλητές του παραδέχεται ότι το ζήτημα αυτό ακουμπά την κοινωνία και έχει πολλές πτυχές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος εκτιμώντας ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δεν θα τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα. Όμως άλλες πληροφορίες φέρουν τον Κώστα Καραμανλή (που θέσπισε προσεκτικά, με περιορισμούς αρχών και φιλελεύθερων ιδεών τον θεσμό του Συμφώνου Συμβίωσης το 2008 με υπουργό Δικαιοσύνης τον Σωτήρη Χατζηγάκη) να αντιμετωπίσει με δυσθυμία τη νομοθετική «ρύθμιση» αρκετά πληθωρικά και μάλιστα με επείγοντα και πιεστικό χαρακτήρα στους βουλευτές της ΝΔ την ψήφισή του, επιλογή που οδήγησε πολλούς «καραμανλικούς» βουλευτές να επιλέξουν στάση αποχής ή και να καταψηφίσουν.

Αποχή επιλέγει ο Βορίδης

Την ίδια ώρα την στάση της αποχής και όχι της καταψήφισης φαίνεται να επιλέγει ο Μάκης Βορίδης, που διαρρέει για να βολέψει τα πράγματα ανάμεσα στην ιδεολογική του ασυνέπεια και την υποταγή στην υπουργική εξουσία. Κανονικά δεν είχε και δεν έχει καμία άλλη επιλογή από την παραίτηση (που έπρεπε ήδη να έχει υποβληθεί), για λόγους άρνησης της θεσμικής συνευθύνης ως υπουργός , μέλος σε ένα ομαδικό κυβερνητικό όργανο.

Ζήτημα ηθικής-συνταγματικής τάξεως και δημοκρατικής πρακτικής, όπως έχουν δημόσια αναλύσει και απαιτήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης και επιπλέον οι Σκέρτσος, Γεωργιάδης, Γεραπετρίτης, Χατζηδάκης Μπακογιάννη κ.α.. Η «λουφαδόρικη» επιλογή και παράνομη στάση αυτή του κ. Βορίδη τον απαξιώνει πολιτικά και ιδεολογικά, και ήδη συζητείται άσχημα και σε βάρος της αξιοπιστίας του κ,Βορίδη και της Κυβέρνησης συνολικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline