Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  05:29:10

Αδιαφόρησαν τελείως στο Α.Τ... Μια ακόμα στυγερή δολοφονία και φούντωσε η λαϊκή αγανάκτηση και γενική ανασφάλεια... Παρέμβαση εισαγγελέα για τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών στο ΑΤ. Κύριο

Αλλεπάλληλες οι μαρτυρίες και οι αποκαλύψεις για την πλήρη αδιαφορία των αστυνομικών να προστατεύσουν, συμβουλεύσουν, βοηθήσουν ουσιαστικά την απειλούμενη, κακότυχη γυναίκα. Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ.

1.Τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών του τμήματος των Αγίων Αναργύρων στους οποίους η άτυχη 28χρονη είχε καταφύγει για να καταγγείλει τον δράστη της στυγερής δολοφονίας της θα αναζητήσει πλέον αρμόδιος εισαγγελέας.

Και αυτό γιατί πριν από λίγο ο προϊστάμενος της εισαγγελίες Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος παρενέβη αυτεπάγγελτα ζητώντας ποινική έρευνα για την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος. Πάντως ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Τέλος να σημειωθεί ότι σε βάρος του δράστη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία και προμήθεια- κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δική του χρήση.

2.Γυναικοκτονία στους Άγιους Ανάργυρους: Υπήρχε περιπολικό αλλά αποφάσισαν να μην το διαθέσουν για την 28χρονη. Ούτε ενδιαφέρθηκαν να καλέσουν από το Τμήμα ή να την συνοδεύσουν μέχρι κάτω στο δρόμο ή μέχρι το σπίτι της για προστασία από συγκεκριμένη απειλή ενός τόσο βίαιου ανθρώπου.
Τα λάθη και οι ολιγωρίες που οδήγησαν στη νέα γυναικοκτονία
Νέες αποκαλύψεις για την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους καθώς σύμφωνα με νέα στοιχεία, υπήρχε περιπολικό αλλά αποφάσισαν να μη το διαθέσουν για την 28χρονη.

Ενώ η 28χρονη είχε ζητήσει να μεταφερθεί με περιπολικό μέχρι στο σπίτι της, καθώς ένιωθε ότι κινδύνευε η ζωή της, της αρνήθηκε η συνοδεία.
Μέχρι τώρα είχαμε την εικόνα ότι δεν υπήρχε περιπολικό. Ωστόσο σύμφωνα με αποκάλυψη του Mega και του αστυνομικού συντάκτη της εφημερίδας «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλο, υπήρχε περιπολικό, όπως και αστυνομικός, αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε.
Η επόπτρια ήταν επί τόπου. Είχε αυτοκίνητο ενώ μαζί της ήταν ένας οδηγός.

Κρίθηκε, όμως, πως το περιστατικό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θεώρησαν πως ίσως συμβεί κάποιο πιο σοβαρό στη συνέχεια της βραδιάς.
Δόθηκε η συμβουλή να καλέσει την το 100 αλλά δεν έγινε μήνυση και η κοπέλα αφέθηκε να φύγει.
Το δραματικό τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση
Όταν η κοπέλα βγήκε από το τμήμα, τηλεφωνεί στο 100 και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Θύμα: Θέλω περιπολικό
Αστυνομία: Πού θέλετε να μεταβεί;
Θύμα: Στο σπίτι μου. Θα πάω εκεί με ΙΧ φίλου μου
Αστυνομία: Που είναι η διεύθυνση, σε ποια ώρα θα είστε εκεί;
Εκείνη τη στιγμή ακούγονται φωνές από την επίθεση.

3.Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα

Έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την γυναικοκτονία της 28χρονης.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων για τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής, αλλά και τους χειρισμούς των αστυνομικών στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ανάμεσά τους και στελέχη της της Νέας Αριστεράς, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, η Σία Αναγνωστοπούλου και η Χαρά Καφαντάρη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά τη διαβίβαση στην Ευελπίδων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη γυναικοκτονία της 28χρονης.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ ενώ το διερευνώμενο αδίκημα είναι αυτό της παράβασης καθήκοντος. Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει και το πόρισμα της ΕΔΕ.

Οι πληροφορίες που συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση συνεχίζουν να προκαλούν φρίκη. Η 28χρονη είχε καταγγείλει από το 2020 την κακοποιητική συμπεριφορά του 39χρονου δολοφόνου, αλλά δεν είχε λάβει της απαραίτητης προσοχής.

Συγκεκριμένα, το θύμα είχε κάνει «σχεδόν τα πάντα», όσα δηλαδή ο νόμος της επέτρεπε. Τέσσερα χρόνια δηλαδή πριν από το έγκλημα, τον είχε μηνύσει για βιαιοπραγία και βιασμό. Μάλιστα, ζήτησε προστασία από τις αρχές που ποτέ δεν έλαβε και αργότερα απέσυρε την μήνυση.
Μία ακόμα γυναικοκτόνια. Μία ακόμα γυναίκα που μίλησε, κατήγγειλε, απευθύνθηκε στις αρχές όμως δεν εισακούστηκε, με αποτέλεσμα να προστεθεί κι εκείνη στη μακρά λίστα των θυμάτων.

Την είχε στείλει στο νοσοκομείο από το ξύλο

Η γιαγιά της αδικοχαμένης Κυριακής μίλησε αποκλειστικά στο Live News για όλα όσα έζησε η εγγονή της στα χέρια του 39χρονου. Καταγγέλλει συστηματική βία, λεκτική και σωματική. «Έδερνε την Κυριακούλα μας, την είχε στείλει μέχρι και στο νοσοκομείο» θα πει και θα συγκλονίσει.
«(Είχε παραπονεθεί) ότι την έδερνε κι όλας αυτός, την χτυπούσε πάρα πολύ. Πολλές φορές δεν μου έλεγε τα μυστικά της. Μια φορά είχε πάει (στο νοσοκομείο). Στο πρόσωπο, στα πλευρά, παντού. Πάρα πολύ ξύλο, γιατί από το πολύ ξύλο είχε πάει και μετά δεν μου είπε τίποτα για να μην στεναχωρηθώ; Δεν ξέρω, το έκρυψε», συμπλήρωσε η γιαγιά της 28χρονης.

Είχε συλληφθεί και για ναρκωτικά ο 39χρονος

Ο 39χρονος δράστης ήταν και παλιός γνώριμος στις Αρχές. Εκτός από την μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η 28χρονη το 2020 για βιασμό και ξυλοδαρμό την οποία τελικά απέσυρε, οι αστυνομικές αρχές τον έχουν συναντήσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν.
Η πρώτη από αυτές ήταν το 2019 όταν είχε κατηγορηθεί για σωματικές βλάβες κι αντίσταση κατά της Αρχής, ενώ η δεύτερη όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς με μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Μόνο οι πολύ κοντινοί της άνθρωποι φαίνεται πως γνώριζαν τι περνούσε αυτό το κορίτσι στα χέρια του 39χρονου.

Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικά ιδρύματα

Ο 39χρονος γυναικοκτόνος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, ενώ ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, ανέφερε πως ο δράστης έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, συγκεκριμένα στο Ψ.Ν.Α. και το Αττικόν.
«Ναρκωτικά έκανε πριν πολλά χρόνια και με την κοπέλα αυτή ζούσαν μαζί μέχρι και τις 9 Μαρτίου, αυτή είναι η ενημέρωση που έχω από την οικογένειά του. Ζήτησα από την οικογένεια να βρουν τους φακέλους του ανθρώπου αυτού από τα ψυχιατρικά ιδρύματα, να δούμε εάν πράγματι υπήρχε κάποιο πρόβλημα ή όχι», είπε ο δικηγόρος.

4. Δικαιολογίες της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της 28χρονης - Η κοπέλα δεν επιθυμούσε να κάνει μήνυση, είπε η Δημογλίδου
«Ζήτησε περιπολικό, προκειμένου να την μεταφέρει - Δεν είχε καταλάβει κανείς, ούτε η ίδια ότι ήταν εκεί κοντά ο δράστης» είπε η Κωνσταντία Δημογλίδου

«Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ περιγράφει τι συνέβη», είπε μιλώντας στο Star για το έγκλημα με θύμα μια 28χρονη κοπέλα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, έχει ξεκινήσει και διοικητική έρευνα «για να δούμε αν όντως έκαναν σωστά τις ενέργειες που έκαναν οι αστυνομικοί».

«Έχει βγει διευκρινιστική ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία που νομίζω περιγράφει αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη χθες, όσα μπορούμε να περιγράψουμε αναλυτικά γιατί κάποια από αυτά θα είναι αντικείμενο και της διοικητικής έρευνας που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή για να δούμε εάν όντως έκαναν σωστά τις ενέργειες οι αστυνομικοί, αλλά θα αποτελέσουν φαντάζομαι και αντικείμενο της έρευνας του εισαγγελέα που έχει ήδη στην κατοχή του όλο το προανακριτικό υλικό», είπε η κυρία Δημογλίδου.

«Η συγκεκριμένη κοπέλα όταν έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα δεν επιθυμούσε να υποβάλει έγκληση για κάποιο αδίκημα. Εξετάζεται ξανά λέω εάν οι ενέργειες των αστυνομικών έγιναν σωστά. Υπάρχουν καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, αλλά και αστυνομικών. Η κοπέλα εξέφρασε το φόβο ότι μπορεί ο πρώην σύντροφός της να την περιμένει έξω από το σπίτι της, επειδή αυτό είχε συμβεί τις προηγούμενες ημέρες και ζήτησε να την συνοδεύσει περιπολικό. Δεν είχα καταλάβει τόσο η ίδια, όσο και το πρόσωπο που την συνόδευε ότι την παρακολουθούσε. Υπέθεταν ότι βρίσκεται κοντά στο σπίτι της κοπέλας και γι' αυτό ζητούσε να μεταφερθεί με περιπολικό. Προσπαθούσαν να πείσουν την κοπέλα να υποβάλει έγκληση», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Όπως είπε η κυρία Δημογλίδου οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να πείσουν την κοπέλα να υποβάλει έγκληση. «Με μια κλήση στην Άμεση Δράση, όπως και σε κάθε αστυνομικό τμήμα, το περιπολικό βρίσκεται σε λίγα λεπτά εκεί. Αυτό εξήγησαν και στην κοπέλα. Η έκφραση 'δεν υπάρχει περιπολικό' δεν υπάρχει για κανένα αστυνομικό τμήμα. Το εάν το πλήρωμα του περιπολικού προέρχεται από το ΑΤ ή την Άμεση Δράση αυτό αφορά την Ελληνική Αστυνομία. Περιπολία υπήρχε κανονικά στην περιοχή. Η κοπέλα δεν επιθυμούσε να καλέσουμε την Άμεση Δράση, ζήτησε να αποχωρήσει και να καλέσει η ίδια, όπως και έπραξε. Υπάρχει η κλήση κανονικά που μιλά με την τηλεφωνήτρια και περιγράφει πού ακριβώς βρίσκεται όταν ξαφνικά δέχεται αιφνιδιαστική επίθεση από τον δράστη. Όσο έμεινε ανοικτή η γραμμή η κλήση καταγράφηκε», είπε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline