Σάββατο 22 Ιουνίου 2024  05:40:41

Μετά την ακρίβεια στα τρόφιμα και τα καύσιμα, ο καλπασμός στα ενοίκια, ροκανίζει πάνω από τον μισό μισθό των εργαζομένων. Σε απόγνωση όσοι δουλεύουν σε Δημόσιο, Τουρισμό πέραν της κατοικίας τους. Κύριο

Εξίσου πολλές οι δυσκολίες από τις αυξήσεις των ενοικίων στα γραφεία και τα καταστήματα.

Την κατάσταση επιδεινώνουν η ραγδαία αύξηση της δυναμικής των βραχυχρόνιων μισθώσεων και η έλλειψη σχεδίου στεγαστικής πολιτικής – Ενδεικτικά παραδείγματα κόστους ενοικίων.
Την ανηφόρα «τραβούν» τα ενοίκια των κατοικιών στη χώρα μας, κάτι που εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για όσους ψάχνουν σπίτι.
Οι τιμές των ενοικίων πλέον είναι εξωπραγματικές, ακόμη και για παλιά μικρά σπίτια, με τους ενοικιαστές να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς χρόνο με το χρόνο βλέπουν το ενοίκιό τους να αυξάνεται, το πορτοφόλι να αδειάζει και οι υποχρεώσεις να μην μπορούν να καλυφθούν.

«Χωρίς σχέδιο στεγαστικής πολιτικής η Ελλάδα»

«Βλέπουμε ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές του νομού Αττικής μία ραγδαία αύξηση της δυναμικής των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ενώ παράλληλα η χώρα μας δεν διαθέτει σχέδιο στεγαστικής πολιτικής για την αναχαίτιση του κόστους στέγασης», είπε ο κτηματομεσίτης Θεμιστοκλής Μπάκας.
Ενδεικτικά στην περιοχή του Νέου Κόσμου το 2020 σπίτι 72 τ.μ. ενοικιαζόταν για 550 ευρώ, ενώ τώρα κοστίζει 720 ευρώ. Στους Αμπελόκηπους διαμέρισμα 92 τ.μ. κόστιζε 590 ευρώ, ενώ σήμερα έχει σκαρφαλώσει στα 800 ευρώ.

Ενοικιάσεις γραφείων... με την ημέρα

Οι απλησίαστες τιμές των ενοικίων επηρεάζουν άμεσα και τις επαγγελματικές στέγες.
Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της εφημερίδας τα «ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ». Δικηγόροι, ψυχολόγοι και άλλοι αυτοαπασχολούμενοι φαίνεται πως καταφεύγουν σε λύσεις ανάγκης, όπως είναι η ενοικίαση χώρου ακόμη και με την ώρα.
Προσπαθώντας να βρουν ένα χώρο να στεγάσει τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, οι νέοι αυτοαπασχολούμενοι πιάνονται από οποιοδήποτε παραθυράκι ανοίγεται στην αγορά ενοικίων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline