Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  16:18:48

Δεν ήταν απλά υπηρεσιακή απόφαση το μπάζωμα στα Τέμπη. Αποκάλυψη MEGA: Υφυπουργός και Περιφερειάρχης οι επικεφαλής της ειδικής σύσκεψης. Κύριο

Οι ισχυρισμοί συγγενών και θυμάτων για μετακίνηση-συγκάλυψη. Από ποιούς ακριβώς ελήφθη η απόφαση για το «μπάζωμα στα Τέμπη».

Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ «ΜΟΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ» ΕΚΔΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ

6.3. 2023 Καθημερινή... «Αστυνομία και Πυροσβεστική αποφάσισαν την απομάκρυνση των κατεστραμμένων βαγονιών και τη διαμόρφωση με σκαπτικά μηχανήματα του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις που έδωσαν στα τέλη Ιανουαρίου 2024 στην πταισματοδίκη Λάρισας οι χειριστές σκαπτικών μηχανημάτων και από όσα δήλωσαν (υπό τον όρο της ανωνυμίας) στην «Κ» αξιωματούχοι με γνώση του θέματος. Προηγουμένως, την Αστυνομία είχαν υποδείξει ως υπεύθυνη για τη διαχείριση του χώρου του δυστυχήματος οι επικεφαλής της Hellenic Train και του ΟΣΕ, Μαουρίτσιο Καποτόρτο και Παναγιώτης Τερεζάκης αντιστοίχως.

Ωστόσο, συγγενείς θυμάτων έχουν υποβάλει μηνύσεις καταγγέλλοντας «πρωτοφανή αλλοίωση του χώρου του πολύνεκρου δυστυχήματος, η οποία τελέστηκε πριν ακόμη επισκεφθεί τον χώρο κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας για να προβεί σε δειγματοληψία υλικών». Kαι οι τεχνικοί σύμβουλοι της πλευράς των συγγενών, πάντως, επιμένουν στην ύπαρξη «γκρίζων» σημείων ως προς τη διαχείριση και τις παρεμβάσεις που έγιναν στον τόπο της τραγωδίας. Για την υπόθεση του μπαζώματος ασκήθηκε δίωξη –αρχές Φεβρουαρίου 2024– εις βάρος του τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Επισημαίνουν ότι έπρεπε να πατήσουν σε σταθερό έδαφος οι γερανοί προκειμένου να απεγκλωβιστούν τυχόν τραυματίες, καθώς και ότι κάτω από το σημείο του δυστυχήματος περνάει αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου.΄....»

2.Το «μπάζωμα» συζητήθηκε σε άγνωστη μέχρι σήμερα σύσκεψη με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες το βράδυ της 3ης Μαρτίου στον χώρο της σιδηροδρομικής τραγωδίας.
Τρεις μέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη μεταφορά χωμάτων από τον τόπο της τραγωδίας σε ιδιωτικό οικόπεδο.

Τα νέα στοιχεία παρουσίασε ο αστυνομικός συντάκτης των «ΝΕΩΝ» και του «Βήματος», Βασίλη Λαμπρόπουλο μιλώντας στο MEGA, αποκαλύπτοντας ότι η σύσκεψη έγινε το βράδυ της 3ης Μαρτίου, οπού εκεί φαίνεται ότι ελήφθησαν και κάποιες αποφάσεις.

Συγκεκριμένα όπως είπε, το «μπάζωμα» συζητήθηκε σε άγνωστη μέχρι σήμερα σύσκεψη με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες το βράδυ της 3ης Μαρτίου στον χώρο της σιδηροδρομικής τραγωδίας.
Στη συνάντηση ήταν ο τότε περιφερειάρχης Λάρισας, Κώστας Αγοραστός, ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς.
Παρόντες ήταν και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής αλλά και εκπρόσωπος της Hellenic Train.

Η πρόταση της πλήρης διαμόρφωσης του χώρου των Τεμπών υπήρξε με επίκληση την άμεση έναρξη των δρομολογίων των τρένων, όπως ειπώθηκε τότε, και έτσι ξεκίνησε από την επόμενη ημέρα η διαδικασία.

Ενώ έγινε όλη η διαδικασία μεταξύ 4ης και 6ης Μαρτίου, τα δρομολόγια των τρένων ξεκίνησαν εκ νέου στις 29 Μαρτίου.
Ωστόσο, όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, ούτε ο κ. Αγοραστός είχε αναφέρει κάτι στο υπόμνημά του αλλά ούτε ο κ. Τριαντόπουλος είχε αναφέρει κάτι για αυτήν τη σύσκεψη στη Βουλή.
Το MEGA επικοινώνησε με στελέχη της Πυροσβεστικής και με την ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι επιβεβαίωσαν τη σχετική συνάντηση.

Οι συγγενείς των θυμάτων επιμένουν ότι το σημείο της τραγωδίας «μπαζώθηκε» και μάλιστα με πρόθεση πολιτικών προσώπων για να καταστραφούν στοιχεία, ισχυρισμό που απορρίπτει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι την προηγούμενη εβδομάδα διαβιβάστηκε στη Βουλή και η δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα ύστερα από σχετική μήνυση των συγγενών των θυμάτων που αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline