Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  14:22:45

Ντόναλντ Τραμπ, παρά την εξευτελιστική καταδίκη του: .....Ρεκόρ δωρεών για την εκστρατεία του. Έφτασαν τα 34 εκατ. δολάρια οι δωρεές μέσα σε μια ημέρα. Κύριο

Τραμ θρασύς, επιθετικός. ευτελής: «Συμμορία και φασίστες» Μπάιντεν και συνεργάτες του – Θα ασκήσει έφεση στην καταδίκη με πολύχρονη νέα διαδικασία έως την εκδίκαση.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ άδικη» την ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη, όπου κρίθηκε ένοχος για παραποίηση λογιστικών εγγράφων, με σκοπό να αποκρύψει τα χρήματα που κατέβαλε σε μια πρώην ηθοποιό ερωτικών ταινιών πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.
Σε μια ασυνάρτητη δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, από το χολ του Πύργου Τραμπ στο Μανχάταν, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικaνών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη «συμμορία» του, αποκαλώντας τους «άρρωστους» και «φασίστες».

Οπως ήταν αναμενόμενο, είπε ότι θα ασκήσει έφεση «σε αυτήν την απάτη», απευθυνόμενος σε πλήθος δημοσιογράφων και λιγοστούς υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ουρανοξύστη του για να τον ακούσουν, μία ημέρα μετά την ιστορική καταδίκη του.

Ο Τραμπ μίλησε χωρίς να διαβάζει τη δήλωσή του και εμφανίστηκε επιθετικός. Ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στη μετανάστευση στις ΗΠΑ, ένα από τα κεντρικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας του.
«Φτάνουν (οι μετανάστες) απ' όλον τον κόσμο στη χώρα μας και εμείς έχουμε έναν πρόεδρο και μια συμμορία από φασίστες που δεν θέλουν να κάνουν τίποτα για το θέμα αυτό», είπε.

Επειτα από έξι εβδομάδες καταθέσεων στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν οι 12 ένορκοι τον έκριναν ένοχο και για τις 34 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, για τα χρήματα που καταβλήθηκαν το 2016 στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της, καθώς εκείνη έλεγε ότι είχαν μια ερωτική επαφή πολλά χρόνια νωρίτερα, το 2006.

Ο Τραμπ εξακολουθεί να αρνείται ότι συνευρέθηκε με την Ντάνιελς.

Καταδίκη Τραμπ: Πώς θα επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές;
«Είδατε τι συνέβη σε ορισμένους από τους μάρτυρες που ήταν με τη δική μας πλευρά, κυριολεκτικά τους σταύρωσαν», πρόσθεσε. «Αν μπορούν να το κάνουν αυτό σε μένα, μπορούν να το κάνουν σε οποιονδήποτε», συνέχισε, χειροκροτούμενος από τους υποστηρικτές του».

Ολοκλήρωσε τη δήλωσή του, που κράτησε 33 λεπτά, χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.
«Η αληθινή ετυμηγορία θα εκδοθεί στις 5 Νοεμβρίου, από τον αμερικανικό λαό», είχε δηλώσει χθες ο Τραμπ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων. «Είμαι πολιτικός κρατούμενος», είπε στη συνέχεια, κάνοντας έκκληση για δωρεές στην προεκλογική εκστρατεία του.
Σύμφωνα με το επιτελείο του, συγκέντρωσε 34,8 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγες ώρες, δηλαδή «σχεδόν τα διπλά από την πιο καλή ημέρα (για τις δωρεές) που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα».

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ ανάφερε σε ανακοίνωσή του, ότι σχεδόν διπλασίασε το ημερήσιο ρεκόρ συγκέντρωσης χρημάτων, μετά την καταδίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Οι ένορκοι της Νέας Υόρκης έκριναν ένοχο τον Ντόναλντ Τραμπ και για τις 34 κατηγορίες που αφορούσαν παραποίηση στοιχείων σχετικά με κρυφές πληρωμές χρημάτων στην Στόρμι Ντάνιελς.
Το επιτελείο του δήλωσε ότι συγκέντρωσε 34,8 εκατ. δολάρια από δωρητές μικρών ποσών μετά την ιστορική ετυμηγορία το απόγευμα της Πέμπτης, όπως αναφέρει το CNBC.

Σχεδόν το 30% αυτών των δωρητών δεν είχαν ξαναδωρήσει στον ιστότοπο δωρεών του Τραμπ, WinRed, ανέφεραν σε δελτίο Τύπου οι ανώτεροι σύμβουλοι της εκστρατείας Κρις ΛαΣιβίτα και Σούζι Γουάιλς. Οι σύμβουλοι επανέλαβαν τα όσα είπε ο Τραμπ μετά τη δίκη, ότι η «πραγματική ετυμηγορία» θα έρθει την ημέρα των εκλογών, στις 5 Νοεμβρίου.
Ο Τραμπ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμμετάσχει σε αυτή την αναμέτρηση ως ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρώτος υποψήφιος του μεγάλου κόμματος που καταδικάστηκε ποτέ.

Η απόφαση για την ποινή του δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από τις 11 Ιουλίου. Οι εισαγγελείς είχαν στηρίξει μεγάλο μέρος της υπόθεσής τους στον Κόεν, τον πρώην δικηγόρο του Τραμπ. Ο Κόεν είπε στο δικαστήριο στα μέσα Μαΐου ότι είπε ψέματα και εκφόβισε πολλούς μάρτυρες για λογαριασμό του πρώην αφεντικού του. Κατέθεσε επίσης ότι ο Τραμπ ήταν έξαλλος που η Ντάνιελς, μια πορνοστάρ, πουλούσε μια ιστορία για τη σεξουαλική επαφή που λέει ότι είχε με τον πρώην πρόεδρο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline