Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  14:59:19

Βελόπουλος: Η Ελληνική Λύση ήρθε για να κυβερνήσει, Μητσοτάκης: Δεν πιάσαμε τον στόχο για τις ευρωεκλογές – Έλαβα το μήνυμα. Κύριο

«Σήμερα γεννήθηκε ο πόλος της πατριωτικής διακυβέρνησης του τόπου - Η Ελληνική Λύση ήρθε για να κυβερνήσει» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Τέταρτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση στις Ευρωεκλογές, συγκεντρώνοντας ποσοστό 9,5%. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του, τόνισε ότι η «Ελληνική Λύση είναι ένα αμιγώς εθνικό, κοινωνικό, λαϊκό κόμμα, το οποίο ήρθε για να κυβερνήσει».
«Σήμερα γεννήθηκε ο πόλος της πατριωτικής διακυβέρνησης του τόπου» δήλωσε και σημείωσε ότι όλοι οι Έλληνες μπορούν να συστρατευθούν με το κόμμα του.

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα κόμμα έκανε τη ρήξη και κάνει και μια τεράστια ανατροπή. Παρά τον πόλεμο που δεχτήκαμε ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύτηκε. Καλούμε όλους τους Έλληνες πατριώτες να συστρατευθούν με την Ελληνική Λύση για να υπάρξει πραγματική πατριωτική διακυβέρνηση του τόπου. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους και όλες. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο. Ευχόμαστε ολόψυχα κάποια στιγμή τα μέσα ενημερώσεως να αντιληφθούν ότι η Ελληνική Λύση είναι ένα αμιγώς εθνικό, κοινωνικό, λαϊκό κόμμα, το οποίο ήρθε για να κυβερνήσει λέγοντας το εξής: Ότι είναι η δύναμη ευθύνης» είπε.

«Είμαστε η αντιπολίτευση της χώρας»

«Ξεκινάει επιτέλους μια πατριωτική διακυβέρνηση για τη χώρα. Είμαστε πραγματικά, επίσημα η αντιπολίτευση της χώρας και θα συνεχίσουμε μέχρι να κυβερνήσουμε την Ελλάδα. Αυτό είναι δεδομένο» ανέφερε.
«Όλοι οι Έλληνες μπορούν να συστρατευθούν με μας. Παρά τον πόλεμο βγήκαμε από τη φωτιά. Βγήκαμε από τη λάσπη, από τον βούρκο που η Νέα Δημοκρατία και τα φερέφωνά της δημιούργησαν. Αλλά οι πατριώτες είναι δίπλα μας και δεν θα τους απογοητεύουμε ποτέ», επισήμανε ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Αναφέρθηκε, επίσης, στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη Θράκη και τόνισε: «Θέλω να κάνω ένα σχόλιο γι' αυτό το οποίο προειδοποιούσα από πολύ καιρό. Ας δουν λίγο τον χάρτη στη Θράκη και τα αποτελέσματα μήπως και ξυπνήσουν κάποιοι, γιατί αυτό είναι το χειρότερο από όλα».

Ελληνική Λύση, ΝΙΚΗ, Λατινοπούλου – Η μεγάλη πληγή της ΝΔ στις Ευρωεκλογές και η αιμορραγία κοντά στο 20% δεξιά της ΝΔ. Θα εξελιχθούν σε πιράνχας για τη ΝΔ ή αντίθετα θα τους εξοντώσει πολιτικά.

- Στην πολιτική και τη φύση δεν παραμένει για πολύ κενό, ιδεών, χώρου ή όποιο άλλο. Αυτό σύντομα θα καλυφθεί από κάποιον άλλο παράγοντα.

Τελικό exit poll: ΝΔ 27%-31%, ΣΥΡΙΖΑ 13,8%-17,2%, ΠαΣοΚ 11,5%-14,5

Ως και 20% το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που κινούνται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.
Ηψυχρολουσία στην κυβέρνηση για το ποσοστό στις Ευρωεκλογές, τουλάχιστον με βάση το exit poll, έχει την εξήγησή της.

Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠαΣοΚ δεν εμφάνισαν κέρδη από τις κυβερνητικές απώλειες αυξάνοντας τα δικά τους ποσοστά, η Νέα Δημοκρατία έχασε δεδομένα δυνάμεις από τα κόμματα που κινούνται δεξιότερα αυτής.
Διπλασιάζει τις δυνάμεις της η Ελ.Λύση
Μόνο και μόνο το γεγονός πως η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου εμφανίζεται να διπλασιάζει τα ποσοστά της εξηγεί ένα μεγάλο κομμάτι για την αιμορραγία των «γαλάζιων» ψήφων.
Ενισχυμένη στο τέλος της βραδιάς θα είναι κατά μεγάλη πιθανότητα και η ΝΙΚΗ. Το χριστιανικό κόμμα, με ερείσματα στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχει ενδεχόμενο να υπερβεί το 4%.

Η εκτόξευση της Λατινοπούλου

Ακόμη πάντως και τα κόμματα που μάλλον δεν θα καταφέρουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή, απομυζούν από τη ΝΔ.
Η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, που στις εθνικές εκλογές ήταν στο 0.43%, κινείται αυτή τη φορά στο όριο του 3% (2.2% με 3.6%). Ελπίζει δε ότι στο τέλος της βραδιάς θα καταφέρει να κερδίσει μία έδρα.
Από την άλλη οι Πατριώτες του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, με τη δημόσια στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη, κέρδισαν τον δικό τους χώρο, καθώς παρουσιάζονται στα όρια του 1% με 2.3%.
Εφόσον επιβεβαιωθούν τα υψηλά κάθε κόμματος, το συνολικό ποσοστό του αθροίζεται στο 20%. Χωρίς να υπολογίζονται όλα τα υπόλοιπα του (ακρο)δεξιού τόξου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline