Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  15:03:21

Δεύτερο το χθεσινό ολίσθημα «εκλογικών επιτελών» της ΝΔ. Έπεσαν έξω για τις χθεσινές απώλειες, όπως και τον περασμένο Οκτώβριο, τους αντάρτες περιφερειάρχες. Κύριο

Με συνέπεια στη αλαζονεία και προχειρότητα τους να γνωρίσουν μεγάλη κομματική ήττα. Η απρόσμενη αλλαγή σελίδας σε πέντε περιφέρειες.

Ανατροπές είχαμε στον β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών σε έξι περιφέρειες. Στην περιφέρεια Θεσσαλίας εξελέγη ο Δημήτρης Κουρέτας, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας εκτός τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Στις 13 περιφέρειες, 7 περιφερειάρχες επανεκλέγονται. Σημειωτέον επίσης ότι ούτε μία γυναίκα δεν εκλέγεται περιφερειάρχης.

Στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων επικράτησαν οι υποψήφιοι – αντάρτες έναντι των υποψηφίων που είχαν τη στήριξη της ΝΔ. Μόνη εξαίρεση η περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου εξελέγη ο υποψήφιος που είχε τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος. Ειδικότερα με 100% ενσωμάτωση:
Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δημήτρης Κουρέτας έλαβε 59,68% και ο απερχόμενος περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός 40,32%.
Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ο Χριστόδουλος Τοψίδης προηγείται με 50,86% ενώ ο σημερινός περιφερειάρχης απέσπασε το 49,14% των ψήφων.
Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο νυν περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης έλαβε ποσοστό 54,68%, ενώ ο Αλκιβιάδης Στεφανής το 45,32%.
Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία επικράτησε ο Γιώργος Αμανατίδης με 56,77% έναντι 43,23% του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη.
Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Ιωάννης Τρεπεκλής συγκέντρωσε το 65,40% των ψήφων έναντι 34,60% της νυν περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου.
Στην περιφέρεια Πελοποννήσου επικράτησε ο Δημήτρης Πτωχός με ποσοστό 52,77% έναντι 47,23% του Πέτρου Τατούλη.

Από τους 13 περιφερειάρχες, επανεκλέγονται οι εξής 7:
Αλ. Καχριμάνης στην Ήπειρο, ο Ν. Φαρμάκης στην Δ. Ελλάδα, ο Απ. ΤζιτZικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Στ. Αρναουτάκης στην Κρήτη, ο Κ. Μουτζούρης στο Β. Αιγαίο, ο Γ. Χατζημάρκος στο Ν. Αιγαίο, ο Φ. Σπανός στην Στερεά Ελλάδα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline