Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024  22:17:10

«Μεγάλωσα πιά. Είχα και προβλήματα υγείας..» Ο Μελισσανίδης (1951) μετά 11' χρόνια μεταμόρφωσης της ΑΕΚ, πώληση για 49 χρόνια στον εφοπλιστή ακτοπλοΐας Μάριο Ηλιόπουλο. Κύριο

Ο θρυλικός « Τίγτρης» Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσίασε τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάριο Ηλιόπουλο - Δεν ανακοινώθηκε το οικονομικό αντάλλαγμα της συμφωνίας ενώ ο κ. Ηλιόπουλος θα δώσει νέα συνέντευξη Τύπου τις επόμενες ημέρες για να παρουσιάσει τα σχέδια του.

1 .Η σχετική φημολογία είχε ξεσπάσει εδώ και αρκετές ημέρες, ωστόσο χθες το μεσημέρι ο Δημήτρης Μελισσανίδης επιβεβαίωσε ότι πίσω από τον καπνό υπάρχει φωτιά, ανακοινώνοντας ότι παραδίδει τα ηνία της ΑΕΚ στον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο.

«Συγχωρήστε με, αλλά το δικό μου ταξίδι έφτασε στον τελικό του προορισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ο κ. Μελισσανίδης με τον ίδιο να παρουσιάζει τον διάδοχο του στις 16:00 την αίθουσα Τύπου της OPAP Arena, σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα με τον «Τίγρη» να λυγίζει κατά τη διάρκεια της αρχικής τοποθέτησης του.

Ο κ. Μελισσανίδης στάθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να αποχωρήσει από την ΑΕΚ αλλά και γιατί επέλεξε τον κ.Ηλιόπουλο ως διάδοχο του.

Μελισσανίδης: «Ο Ηλιόπουλος παίρνει το γήπεδο για 49 χρόνια, το προπονητικό και τα δύο μουσεία»

Τέλος εποχής στην ΑΕΚ. Και έστω και αν δεν συμβαίνουν όλα τόσο ξαφνικά; Οι απορίες είναι πολλές και ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο μοναδικός που μπορεί να τις λύσει. Ο –τέως πλέον- ιδιοκτήτης, που πριν λίγο στη συνέντευξη Τύπου του «καλώς όρισε» τον νέο Μάριο Ηλιόπουλο, προχώρησε σε μια πρώτη αποκάλυψη.
«Ο Ηλιόπουλος παίρνει το προπονητικό κέντρο, τα 2 Μουσεία και το γήπεδο της ΑΕΚ για 49 χρόνια» είπε και πρόσθεσε ότι ο νέος ιδιοκτήτης ανέλαβε να τελειώσει όσα υπολείπονται στο αθλητικό κέντρο (το ξενοδοχείο της ομάδας). «Θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του» πρόσθεσε και δεν παρέλειψε να εξηγήσει πως «Έχω ενημερώσει ήδη και τον Αλμέιδα. Ο προπονητής μάλιστα ήδη γνώρισε τον Ηλιόπουλο».

Αναλυτικά όσα είπε:
Μέσα στην όλη συμφωνία, πρέπει να σας πω ότι είχα προτάσεις από funds της Αμερικής, με μεγάλα ποσά. Δεν ήθελα όμως να βάλω την ΑΕΚ σε περιπέτειες τέτοιες, σε ανθρώπους που δεν ξέρω. Επειδή είχαμε κιόλας την παλιότερη εμπειρία με πολυεθνική, ούτε καν το συζήτησα. Μέσα στην όλη συμφωνία είναι δέσμευση πως πρέπει να ολοκληρώσει το αθλητικό κέντρο και το ξενοδοχείο. Είναι δέσμευση, όχι λόγια.

Αγαπάω το ποδόσφαιρο, αλλά ς μη γελιόμαστε. Κι η ηλικία και η υγεία. Στο ποδόσφαιρο αισθάνομαι καλύτερος από πολλούς, όχι όμως από όλους. Θα είμαι δίπλα στον Μάριο αν χρειαστεί. Όλα τα στελέχη θα είναι δίπλα του, γιατί όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει και συνέχεια. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την προσπάθεια. Πώς ξεκινήσαμε και πώς καταλήξαμε. Είχα πει και παλαιότερα πως κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτό το ταξίδι για μένα. Πιστεύω πως ό,τι δεσμεύτηκα το 2013, τα έκανα πράξη. Κι ας μην κρυβόμαστε, μεγαλώνουμε. Πέρασα κι ένα θέμα σοβαρό με την υγεία μου. Ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στην ΑΕΚ.

Δεν θα έκανα τίποτα, αν πρώτα δεν είχα ενημερώσει τον προπονητή μας. Ο προπονητής είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το κλαμπ μας. Του εξήγησα, του είπα. Εννοείται πως δεν θα τολμούσα να κάνω κάτι, χωρίς να τον ενημερώσω. Ο Μάριος είναι φιλόδοξος, εγωιστής, επιτυχημένος. Έτσι έκρινα. Κακά τα ψέματα, η νεκροψία θα δείξει (γελάει). Θέλω να πιστεύω ότι ο Μάριος έχει όλα τα προσόντα κι όλα τα φόντα να συνεχίσει αυτό που αφήνουμε σήμερα στα χέρια του. Θα το πω άλλη μια φορά, θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του και να έχει αυτό το κλαμπ τη συνέχεια που αγαπάμε».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline