Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  14:22:34

«Οκτώ τα μεγάλα κοινωνικά –οικονομικά θέματα, που μας κόστισαν». Ευθαρσώς, αξιολόγηση και δημόσια παραδοχή του Κωστή Χατζηδάκη. Χωρίς αξιολόγηση στους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς χειριστές. Κύριο

Υγεία, Δημόσια Διοίκηση, Αστυνομία-Ασφάλεια, Εφαρμογή των νόμων, Δικαιοσύνη, Στέγαση, Ενοίκια, Ακρίβεια.

Χατζηδάκης: Το ζήτημα δεν είναι αν θα πάμε δεξιά ή αριστερά, αλλά να είμαστε αποτελεσματικοί

«Είναι ψευδοδίλημμα να συζητάμε αν πρέπει να πάμε αριστερά ή δεξιά. Το βασικό ζήτημα είναι να είμαστε αποτελεσματικοί, σοβαροί, μετρημένοι, με την αναγκαία ενσυναίσθηση και ταπεινότητα. Να ακούμε τον κόσμο, αλλά βασικά να είμαστε αποτελεσματικοί στα θέματα της καθημερινότητας. Το ποδήλατο της Νέας Δημοκρατίας θα είναι σε πιο ανηφορικό δρόμο στο εξής, αλλά τα ποδήλατα που δεν ποδηλατούν, πέφτουν. Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος, όπως και η αλαζονεία. Πρέπει να τα αποφύγουμε και να προχωρήσουμε μπροστά».

Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε παρεμβατική και ενδιαφέρουσα συνέντευξη χθες στον ΣΚΑΙ. «Υπάρχουν, πρόσθεσε, μάχες της καθημερινότητας που πρέπει να δώσουμε με τη μέγιστη αποφασιστικότητα αλλά και χωρίς φόβο για το πολιτικό κόστος. Είναι τα θέματα της υγείας, η δημόσια διοίκηση, η αστυνόμευση, η εφαρμογή των νόμων, η δικαιοσύνη, η στέγαση, τα ενοίκια, προφανώς τα θέματα της ακρίβειας».

Τομείς με έμφαση στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα της κοινωνίας, χωρίς αξιολόγηση σε πεπραγμένα, αποτυχίες και ευθύνες σχετικά των αρμόδιων υπουργών και υφυπουργών. Πάντως η ιεράρχιση των οκτώ μειζόνων τομέων αυτών είναι η πρώτη καθοδηγητική πράξη για τη δημόσια συζήτηση μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, και τους προβληματισμούς εντός της ΝΔ και της Κυβέρνησης για μια διορθωτική πορεία.,

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline