Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  14:14:43

Δικαιοσύνη θεότυφλη και δικαστές ασύδοτοι....Βιαστής με 9 χρόνια κάθειρξη, χωρίς ούτε μια ημέρα στη φυλακή, για να μεταβληθεί σε βιαστή και δολοφόνο. Κύριο

Ηλεία: Γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος ο δολοφόνος-Ερωτήματα για τους δικαστές.

Το βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν του 37χρονου που σκότωσε την 11χρονη ανιψιά του - Γιατί είχε αφεθεί ελεύθερος, παρά τα 9 χρόνια κάθειρξης.
Επί επτά χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερος ο 37χρονος δολοφόνος και παρ' ολίγο βιαστής της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία.

Από τον Μάρτιο του 2017 είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ενός 14χρονου τότε κοριτσιού στο ίδιο χωριό, στη Μυρτιά Ηλείας, πάλι από το οικογενειακό του περιβάλλον.
Πειθαρχικό έλεγχο διέταξε ο Άρειος Πάγος

Το αδιανόητο αυτό γεγονός προκάλεσε την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα, η οποία και ζήτησε τον Πειθαρχικό έλεγχο της έδρας του Μικτού Ορκωτού Ζακύνθου που ναι μεν τον καταδίκασε, αλλά του έδωσε αναστολή. Μάλιστα, πρόκειται τρεις γυναίκες δικαστές και μία εισαγγελέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος από τότε δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο καθώς είχε αμετάκλητη καταδίκη για σωματικές βλάβες, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τι είχε συμβεί το 2017;

Ήταν Μάρτιος του 2017 όταν ο δράστης οδήγησε με τη βία το 14χρονο τότε κορίτσι, συγγενή της 11χρονης, σε ερημική παραλία, όπου και τη βίασε.
Παρά το γεγονός ότι το παιδί αντιστάθηκε και του κατάφερε γρατζουνιές στα χέρια, ο 37χρονος έκανε πράξη τις αρρωστημένες σκέψεις του.

Σύμφωνα με όσα είπε η αδελφή της 14χρονης στο MEGA, το κορίτσι κατάφερε να ξεφύγει όταν του υποσχέθηκε ότι δεν θα πει τίποτα σε κανέναν.
«Την είχε πιάσει από το λαιμό και ήθελε να τη σκοτώσει», αποκάλυψε η αδελφή του θύματος.
Την ίδια ημέρα κιόλας η ανήλικη μαζί με τον πατέρα της κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και σχηματίστηκε δικογραφία.

Γιατί αφέθηκε ελεύθερος;

To 2020 ο 37χρονος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου σε 9 χρόνια κάθειρξη για το βιασμό της ανήλικης, χωρίς ωστόσο να μείνει ούτε μία ημέρα στη φυλακή.
Το δικαστήριο -χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία- τον άφησε ελεύθερο με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και της απαγόρευσης να πλησιάζει την 14χρονη μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Η δίκη είχε προγραμματιστεί για το 2022, όμως δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο. Ορίστηκε δικηγόρος και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.
Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε, γιατί συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025, αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα με θύμα την 11χρονη ανιψιά του.
Τα ντοκουμέντα της φρίκης

Κάμερες ασφαλείας σπιτιών του χωριού Μυρτιά στην Ηλεία καταγράφουν τις τελευταίες κινήσεις της Βασιλικής πριν επιβιβαστεί στο μαύρο όχημα του 37χρονου. Λίγη ώρα αργότερα, θα δολοφονηθεί με μανία από τον θείο της με πολλαπλά χτυπήματα.

Η 11χρονη, που φορά ένα λευκό φόρεμα, κινείται και περνά το δρόμο, ενώ ο δολοφόνος της την περιμένει έχοντας ανάψει τα αλάρμ του αυτοκινήτου.
Στο βίντεο φαίνεται η ανήλικη να μπαίνει στο όχημα καθώς ο δράστης την παρέσυρε, λέγοντάς της πως θα την μεταφέρει στο σπίτι της γιαγιάς της που βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά.
Σε άλλο βίντεο η Βασιλική καταγράφεται το βράδυ της Κυριακής να κινείται σε κεντρικό δρόμο του χωριού και να την πλησιάζει ο 37χρονος ο οποίος έχει βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο του για να την αρπάξει και να την βιάσει.

Κυνικός και αμετανόητος

Τα βίντεο αυτά ήταν που ανάγκασαν τον 37χρονο να ομολογήσει την φρικιαστική πράξη του. Με τρόπο κυνικό, ο θείος της 11χρονης παραδέχθηκε ότι την σκότωσε, όταν η Βασιλική του είπε πως θα μιλήσει στους γονείς της.
«Της πρότεινα να συνευρεθούμε. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της και την σκότωσα με το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο», είπε ο 37χρονος.

Ο 37χρονος χτύπησε το μικρό κορίτσι με το κατσαβίδι σε καρδιά και σπλήνα.
Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης. Υπήρχαν, όμως, τραύματα στα χέρια του παιδιού, γεγονός που φανερώνει πως η ανήλικη προσπαθούσε να αμυνθεί κι έδωσε μάχη με τον δολοφόνο της για να κρατηθεί στην ζωή.

Έπαιζε «θέατρο»

Σε ερασιτεχνικό βίντεο από κινητό, λίγη ώρα πριν δολοφονηθεί η Βασιλική, φαίνεται το κορίτσι να πλένει το μαύρο αυτοκίνητο του 37χρονου με τον δράστη στην αυλή του σπιτιού της. Σε αυτό το όχημα, το οποίο οι γονείς της είχαν πουλήσει στον δράστη πριν από μερικά χρόνια, θα μπει η 11χρονη.
Ο δράστης θα την οδηγήσει 30 χιλιόμετρα μακριά, εκεί οπού θα αποπειραθεί να την βιάσει και στη συνέχεια θα την σκοτώσει και θα πετάξει στα χωράφια το άψυχο κορμί της.

Μετά την δολοφονία και αφού ξεφορτώθηκε το μαχαίρι, ο 37χρονος επέστρεψε στο σπίτι του όπου και κοιμήθηκε ενώ το πρωί της Δευτέρας πήγε στην οικογένεια της Βασιλικής. Έκανε πως δεν ξέρει τίποτα ενώ ανέβασε και φωτογραφία της ανήλικης στο facebook κάνοντας έκκληση για τον εντοπισμό της.
Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της άπραγης ανηλίκου, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής είναι πλέον ο 37χρονος, ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Τι κατέθεσε στις Αρχές

«Το πρωί σταμάτησα στο φούρνο και είδα την ανιψιά μου. Δεν ξέρω πώς μου ήρθε και της είπα να πάμε για βόλτα. Μου απάντησε ναι. Κανονίσαμε να πάμε στις 8 το βράδυ», ανέφερε στους αστυνομικούς ο 37χρονος δολοφόνος.
«Όταν έφυγα από το σπίτι της, για να μη μας δουν, πήγα και την περίμενα. Ήρθε με τη θέλησή της. Την έπιασα από το χέρι και της είπα να συνευρεθούμε», είπε,

«Μου είπε όχι και ότι θα το πει στους γονείς της. Θόλωσα, την πέταξα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι στο λαιμό και την πλάτη. Την άρπαξα από τα μαλλιά και την έσυρα στο χωράφι. Εκεί άκουσα ένα «αχ» και μετά τίποτα. Την πέταξα στα καλάμια και πήγα στο σπίτι της μάνας μου», αποκάλυψε αμετανόητος.

Ξεχειλίζει η οργή

Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι στο χωριό των δύο κοριτσιών, ενώ κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιος νόμος άφησε ένα βιαστή ανηλίκων να κυκλοφορεί ατιμώρητο.

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν έξω από το δικαστήριο του Πύργου όπου θα έδινε κατάθεση ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης. Από νωρίς είχε γίνει γνωστό ότι εκεί θα μετέφεραν τον καθ' ομολογία δράστη, με συγγενείς του θύματος να συγκεντρώνονται και να προσπαθούν να τον λιντσάρουν.
«Αυτό το κοριτσάκι όταν γεννήθηκε, γεννήθηκε με πρόβλημα στο συκώτι. Είχε καρκίνο. Έκατσα τρεις μήνες στο Ρίο. Καλύτερα να μου το έπαιρνε ο Θεός όταν ήταν άρρωστο, παρά αυτό το πράγμα», είπε η μητέρα της 11χρονης που βρίσκεται ακόμα σε σοκ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline