Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  14:26:19

Όπως τα γράφαμε: μισούνται. Βλακείες τα περί συνεργασιών και διαλόγου. Κασσελάκης: «Καμία σύμπραξη με το μόρφωμα «Νέα Αριστερά». «Ίνδαλμα σου είναι ο Ντ. Τραμπ». Κύριο

Σκληρή αντιπαράθεση στον απόηχο της πρωτοβουλίας Τεμπονέρα-Κοτσακά για σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέας Αριστεράς.

Ο χαρακτηρισμός «μόρφωμα» που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στη Νέα Αριστερά άναψε φωτιές με αποτέλεσμα να υπάρξει σκληρή απάντηση από την πλευρά των πρώην συντρόφων στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κύριος Κασσελάκης φανερώνει τον εσωτερικό του κόσμο όταν κάνει λόγο για "μορφώματα"», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Εχει μετατρέψει ένα πολιτικό κόμμα σε μόρφωμα αντιγράφοντας το ίνδαλμά του: τον Ντόναλντ Τραμπ. Και υπό το

βάρος της αποτυχίας του, αναζητεί τώρα τους επόμενους υπονομευτές. Αυτό το αντιλαμβάνονται κάθε μέρα οι αριστεροί πολίτες, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει και προσθέτει: «Για να τελειώνουμε. Ο κύριος Κασσελάκης δεν έχει κατανοήσει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει ή να συμπράξει μαζί του. Γιατί είναι η άλλη όψη του κυρίου Μητσοτάκη. Αν θέλει ο κύριος Κασσελάκης να βρει ποιοι αποκαλούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ "μαγαζί" ας τους αναζητήσει στο περιβάλλον του. Οχι στη Νέα Αριστερά», καταλήγει η ανακοίνωσή.

Η ανταλλαγή πυρών από τις δύο πλευρές προέκυψε μετά την πρωτοβουλία Τεμπονέρα-Κοτσακά για σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέας Αριστεράς.

O Στέφανος Κασσελάκης απέρριψε κάθε ενδεχόμενο με σκληρά λόγια.
Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Κατανοώ το μίσος προς το πρόσωπό μου από τη στιγμή που τους "πήρα το μαγαζί", όπως θεωρούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα Ιουλιανά και η αποστασία δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς και ο δημοκρατικός λαός τούς έδειξε τον δρόμο την Κυριακή. Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές σε όσους συμπολίτες μας απογοητεύτηκαν από τα δρώμενα του τελευταίου χρόνου και επιθυμούν να επιστρέψουν. Και μέσα από το καταστατικό μας συνέδριο το ερχόμενο φθινόπωρο θα ανοίξουν για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, δίχως πιστοποιητικά κομματικής επετηρίδας. Θα πάμε μπροστά για το καλό της κοινωνίας. Αλλά όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα "Νέα Αριστερά" δεν πρόκειται να υπάρξει».

Νέα Αριστερά: Η ανατομία της εκλογικής ήττας και η επόμενη μέρα
Διάψευση από το ΠΑΣΟΚ

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη διέψευσαν κατηγορηματικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και η Νέα Αριστερά συμφώνησαν να συνεργαστούν.
Ειδικότερα, πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν: «Τα σενάρια, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι ανεδαφικά. Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται στο προσκήνιο και όχι με παρασκηνιακές συμφωνίες. Αυτή την ώρα προτεραιότητα είναι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Η συζήτηση για την Κεντροαριστερά είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε να εκφυλιστεί».

Νωρίτερα, σε διάψευση ανάλογων δημοσιευμάτων είχε προχωρήσει και η Νέα Αριστερά.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του κόμματος τονιζόταν ότι «τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά είναι παντελώς αβάσιμα», ενώ αφήνονταν και αιχμές για εργαλειοποίηση του κόμματος σε «εσωκομματικά ζητήματα» άλλων κομμάτων.

Σκληρά λόγια κατά της Νέας Αριστεράς από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη

Φωτιά παίρνει η συζήτηση για την Κεντροαριστερά της επόμενης μέρας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετείται σχετικά με τη Νέα Αριστερά και ενδεχόμενη συμπόρευση σε μια ευρεία παράταξη.

Όπως ανέφερε σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης, «κατανοώ το μίσος προς το πρόσωπό μου από τη στιγμή που τους «πήρα το μαγαζί», όπως θεωρούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα «Νέα Αριστερά» δεν πρόκειται να υπάρξει».

Πρόσθεσε πως «τα Ιουλιανά και η αποστασία δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς και ο δημοκρατικός λαός τούς έδειξε τον δρόμο την Κυριακή». Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές σε όσους συμπολίτες μας απογοητεύτηκαν από τα δρώμενα του τελευταίου χρόνου και επιθυμούν να επιστρέψουν. Και μέσα από το καταστατικό μας συνέδριο το ερχόμενο φθινόπωρο θα ανοίξουν για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, δίχως πιστοποιητικά κομματικής επετηρίδας. Θα πάμε μπροστά για το καλό της κοινωνίας».
Καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «αλλά όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα «Νέα Αριστερά» δεν πρόκειται να υπάρξει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline