Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  06:36:23

Χρήστος Χαρπαντίδης: Στόχος είναι έως το 2021 να έχουμε 1 εκατ. λιγότερους καπνιστές στην Ελλάδα

Για την απόφαση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος κ. Χρήστος Χαρπαντίδης δηλώνει:


«Αποτελεί δικαίωση της επιλογής μας να επενδύσουμε στην έρευνα και την επιστημονική τεκμηρίωση. Γράφεται μια νέα σελίδα στη μάχη κατά του τσιγάρου. Κάθε ενήλικος καπνιστής πρέπει να έχει δικαίωμα στην υπεύθυνη, επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση σχετικά με τις καλύτερες εναλλακτικές του τσιγάρου. Ο FDA επιβεβαιώνει στην ουσία αυτό που χρόνια τώρα δείχνουν οι έρευνες που πραγματοποιούμε: η απουσία καύσης στα προϊόντα μας μειώνει σημαντικά την έκθεση σε βλαβερές ή δυνητικά βλαβερές χημικές ουσίες. Επιδίωξη της Παπαστράτος είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι ενήλικοι καπνιστές να σβήσουν το τσιγάρο, το συντομότερο δυνατόν. Το κάνουμε πράξη πλέον όχι μόνο μέσω των προϊόντων που παράγουμε, αλλά και μέσα από πρωτοβουλίες που στοχεύουν να έχουμε στην Ελλάδα 1 εκατομμύριο λιγότερους καπνιστές έως το τέλος του 2021».

Ο αναβαθμισμένος ρόλος της Παπαστράτος

Στην Ελλάδα, η θυγατρική της PMI, η Παπαστράτος, σταμάτησε μετά από 88 χρόνια να παράγει τσιγάρα και μέσα από μια μεγάλη επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ μετέτρεψε το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS. Η δεύτερη αποκλειστική μονάδα σε όλο το δίκτυο της PMI.

Η Philip Morris International δραστηριοποιείται σε 180 χώρες στον κόσμο, διαθέτει 38 εργοστάσια και απασχολεί 73.500 εργαζομένους. Της ανήκουν οι 6 από τις 15 γνωστές διεθνείς μάρκες καπνικών (μεταξύ τους και το Marlboro). Στα δύο ερευνητικά κέντρα που διαθέτει στην Ελβετία και στη Σιγκαπούρη απασχολεί περίπου 430 επιστήμονες. Εχει επενδύσει 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2008 σε έρευνα και ανάπτυξη μη καιόμενων καπνικών προϊόντων. Μέχρι τα τέλη του 2019 είχε κατοχυρωμένες 5.800 πατέντες που σχετίζονται με τις τεχνολογίες των μη καιόμενων προϊόντων που αναπτύσσει. Το πρώτο της μη καιόμενο προϊόν είναι το IQOS, το οποίο κυκλοφορεί σε 57 χώρες. Το 2019 πήρε την άδεια από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και το 2020 πήρε την άδεια να επικοινωνείται ως «προϊόν διαφοροποιημένου κινδύνου» στην αμερικανική αγορά. Διαθέτει 199 καταστήματα IQOS σε όλο τον κόσμο, τα 30 από αυτά στην Ελλάδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline