Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:18:28

Τι προτιμούν οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα

Υπάρχει βέβαια το σύστημα του «all exclusive». Το περίφημο «βραχιολάκι»; Με όλα πληρωμένα από την χώρα καταγωγής και κάθε δαπάνες διατροφής και ψυχαγωγίας μέσα στο ξενοδοχείο μόνο.

Παρόλα αυτά οι διακοπές έχουν συνδυαστεί με τις επιπλέον δαπάνες. Με διάφορες αγορές. Πόσα είδη προτιμούν οι τουρίστες στην Ελλάδα να αγοράζουν; Δεν μιλάμε λ.χ. Για τους αγοραστές λαδιού βόρειους ή τους αγοραστές ειδών γούνας από τη Ρωσία. Μιλάμε για γενικές τάσεις, μαζικές προτιμήσεις και αγορές.

Πρώτα στην κατάταξη τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα με 30% ποσοστό προτίμησης. Ελιές, λάδι, κρασί, τυριά κονσέρβες χυμών και φρούτων. Σε ποσοστό 27% παίζει, ρόλο ή ύπαρξη αρκετού ελεύθερου χρόνου σε 25% η διαθέσιμη ποικιλία και σε 24% τα ψώνια σαν είδος διασκέδασης και ελευθερίας.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οι τιμές παίζουν μακρύτερο ρόλο και ότι αυτοί οι τρεις παράγοντες οδηγούν συνήθως σε αγορά από μπλούζες, φορέματα, εσάρπες, χειροποίητα στολίδια, αρχαία αντίγραφα, σανδάλια και γενικώς παπούτσια, τσάντες με στυλ αντικείμενα διακοσμητικά. Όλα τα καλά αγοράζονται, λέει η πείρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline