Σάββατο 27 Απριλίου 2024  11:57:57

Αρχίζουν τα δύσκολα στην Τουρκία με τις εισαγωγές

Η Τουρκία θέλει να βάλει «φρένο» στις εισαγωγές από την Ε.Ε., αναφέρει το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Eurοpolitique.

 

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι η τουρκική κυβέρνηση, αντιμέτωπη με ένα έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και με κάποια δυσφορία από πλευράς των πολιτών, έθεσε σε εφαρμογή μία σειρά περιορισμών στις εισαγωγές. Οι τομείς που αφορούν τα μέτρα είναι διάφοροι, όπως π.χ. το κόκκινο κρέας, ο χάλυβας, τα αυτοκίνητα, το αλκοόλ κ.ά. Ορισμένοι από τους περιορισμούς εφαρμόζονται, ήδη, από τις αρχές του 2013.

Παρά ταύτα, σημειώνει το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Eρντογάν, κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι μειώνει τις εισαγωγές της από την Τουρκία, ώστε να τη λυγίσει.

«Η Δύση δε θέλει πλέον μία Τουρκία δυνατή», δήλωσε χαρακτηριστικά στις 19 Ιανουαρίου, σε ομιλία του.

Τα σχόλια του κ. Ερντογάν προκάλεσαν αμηχανία, σημειώνει η Europolitique. «Αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», δήλωσε εκπρόσωπος ενός ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Τουρκία. Αναλυτές επισημαίνουν ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας -το βασικό πρόβλημα της οικονομίας της- δεν μειώνεται τόσο γρήγορα όσο θα επιθυμούσαν η κυβέρνηση και η κεντρική Τράπεζα. Και έρχονται πιο δύσκολα ακόμα στην αγορά, στην οικονομία, στην απασχόληση.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline