Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  17:45:27

Μαγιορκίνης: Ανησυχητικό ότι τα κρούσματα φτάνουν συχνά τα 300 και πάνω

Σημεία ανησυχητικής αντοχής στα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού παρουσιάζει η πανδημία στην Ελλάδα ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την έναρξη της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, κρούοντας ισχυρό κώδωνα κινδύνου.


Ο ίδιος χαρακτήρισε επίσης ανησυχητικές τις τάσεις των ημερήσιων κρουσμάτων που επιμένουν πάνω από 300 καθώς και τον αριθμό των ασθενών που καταλήγουν σε διασωλήνωση, γεγονός που επιτείνει, όπως είπε, την πίεση στο σύστημα υγείας.
Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε επίσης την ιδιαίτερη ένταση που εμφανίζουν τα κρούσματα στην Αττική, ενώ αναφερόμενος σε ανάλογα φαινόμενα σε μεγάλες πόλεις παγκοσμίως, χαρακτήρισε τα αστικά κέντρα ως την «αχίλλειο πτέρνα», και «εκκολαπτήριο» της πανδημίας, καθώς παρατηρείται υπερμετάδοση ανάμεσα σε αγνώστους.

Αναφερόμενος επίσης στο εμβόλιο της Οξφόρδης, είπε πως συνεχίζονται οι δοκιμές, καθώς οι παρενέργειες που εμφάνισε ένας των συμμετεχόντων δεν σχετίζονται με το εμβόλιο.
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τίθεται σε καθεστώς επιδημιολογικά επιβαρυμένης επιτήρησης, γεγονός που οδήγησε στην λήψη των εξής μέτρων:

– Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
– Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Όσον αφορά στην Αττική, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εργασίας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην Αττική καθώς και την χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους υψηλής συνάθροισης, όπου δηλαδή δεν είναι δεν είναι εφικτή η τήρηση των αποστάσεων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline