Σάββατο 27 Απριλίου 2024  12:20:40

Στα «γαλάζια κάστρα» με το βλέμμα στα δεξιά Κυβέρνηση και ΝΔ

Όπως εξηγούσε αρμόδια πηγή αποτέλεσε μέρος της δεξιόστροφης στρατηγικής που θα ακολουθηθεί στο δρόμο προς την κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Αυτή θα συμπληρωθεί και από εξορμήσεις σε περιφέρειες που παραδοσιακά θεωρούνται γαλάζια «κάστρα» με εντονότερο το συντηρητικό στοιχείο. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν να έχει κλειδώσει η μετάβαση του Πρωθυπουργού στις 17 Μαρτίου στη «δεξιά» Μάνη και συγκεκριμένα στην Αρεόπολη.

Η παρουσία του θα έχει ένα διττό στόχο: από τη μια να τιμήσει τις επετειακές εκδηλώσεις για την 203η επέτειο από την κήρυξη της Επανάστασης, αλλά από την άλλη για να «ζεστάνει» ενόψει ευρωεκλογών και τη δεξιά βάση του κόμματος. Στοχευμένες επισκέψεις στα κάστρα της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει και η Γραμματέας του κόμματος, Μαρία Συρεγγέλα, ενώ αναμένονται και εξορμήσεις από μικτά κλιμάκια βουλευτών και υπουργών και φυσικά υποψηφίων.

Εκλογική στόχευση θα έχει και ακόμη ένα ταξίδι του Πρωθυπουργού που θα πραγματοποιηθεί την 25ης Μαρτίου. Ανήμερα της εθνικής επετείου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στον Καναδά για τουλάχιστον δυο 24ωρα προκειμένου να συναντηθεί με την ιδιαίτερα δραστήρια κοινότητα της εκεί ελληνικής διασποράς.
Άλλωστε ο κίνδυνος από τα δεξιά της που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία στη Βόρεια Ελλάδα, με βάση τα υψηλά ποσοστά που δίνουν σε Ελληνική Λύση και Νίκη οι δημοσκοπήσεις, μαζί με την αποχή και τη χαλαρή ψήφο, αποτελούν τα τρία στοιχήματα για την ηγετική ομάδα σε Ηρώδου Αττικού και Πειραιώς ενόψει ευρωεκλογών.

Η «απειλή» του εφησυχασμού και οι «ψευτοπατριώτες»

Δεν έχει περάσει απαρατήρητη η άνοδος των δυο κομμάτων που αντλούν δυνάμεις από τη δεξιά δεξαμενή της πολυσυλλεκτικής Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες τους έχουν δώσει αθροιστικά ποσοστά τα οποία φτάνουν ακόμη και στο 14,4%. Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με προσοχή την άνοδο ειδικά του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, το οποίο σε συνεχόμενες έρευνες του προηγούμενου διαστήματος κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση από το Κ.Κ.Ε. αλλά και τα παγιωμένα ποσοστά της Νίκης του Δημήτρη Νατσιού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο προσυνέδριο μίλησε για «κομματίδια που θέλουν να ψηλώσουν το μπόι τους μέσα από τις ευρωεκλογές» μιλώντας μάλιστα για «ψευτοπατριώτες και απατεώνες», ρίχνοντας φυσικά το βλέμμα του προς τα δεξιά της ΝΔ.

Για το Μέγαρο Μαξίμου πάντως, εξίσου σοβαρή απειλή με τα «κομματίδια» στα δεξιά της ΝΔ, όπως τα περιέγραψε ο κ. Μητσοτάκης, αποτελεί ο εφυσυχασμός και η λογική ότι αυτή τη στιγμή το κυβερνών κόμμα δεν έχει υπολογίσιμο αντίπαλο απέναντί του, κάτι που ο ίδιος ο πρωθυπουργός περιέγραψε στην ομιλία του. Τα μηνύματα κατά της χαλαρής ψήφου και της αποχής θα ενταθούν το επόμενο διάστημα με βασικό εκφραστή τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος σταδιακά ανεβάζει τους τόνους απέναντι στα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline