Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  14:19:29

Πού χάθηκαν 1.000.000 ψηφοφόροι της ΝΔ

Τα αίτια του 28,31% της ΝΔ και του σχεδόν ενός εκατομμυρίου «χαμένων» ψηφοφόρων μέσα σε μόνο έναν χρόνο αναζητούν οι επιτελείς σε Μαξίμου και Πειραιώς.

Από την εθνική κάλπη του περασμένου Ιουνίου μέχρι τις φετινές ευρωεκλογές, η ΝΔ είδε 989.720 λιγότερες ψήφους, καταγράφοντας τον μικρότερο αριθμό ψηφοφόρων στην ιστορία της έστω και αν η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από την τεράστια αποχή.

Από χθες εξελίσσονται στο Μαξίμου διαδοχικές συσκέψεις για την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς ο «εκλογολόγος» της ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος πήρε εντολή για γρήγορη και σε βάθος αξιολόγηση. Εξάλλου ο Μητσοτάκης ήθελε να είναι ενημερωμένος και έτοιμος για απαντήσεις σε ό,τι αφορά τα εκλογικά και πολιτικά συμπεράσματα στην αποψινή παρουσία του σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

«Δεν υπάρχει μία ευθεία απάντηση, πολυπαραγοντικά είναι και τα αίτια» λέει κυβερνητικός παράγοντας, ενώ άπαντες ομολογούν ότι το βασικό μήνυμα της ευρωκάλπης είναι μήνυμα δυσαρέσκειας, είτε αυτό αποτυπώθηκε με στροφή σε μικρότερα κόμματα είτε εκφράστηκε με την αποχή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline