Σάββατο 27 Απριλίου 2024  02:16:18

Η τύχη του Ρήγα Φεραίου και ο κ.Παπαγγελόπουλος

Γνωστή η έφεση ορισμένων δικαστικών για ρητορικά σχήματα είτε αφορούν άλλους είτε τον εαυτό τους. Δοξαστικά τα δεύτερα.

Στην αίθουσα της Βουλής, όπου είχε γίνει παλαιότερα η έκθεση για τον εθνομάρτυρα Ρήγα Φερραίο και τώρα συνεδριάζει η προανακριτική Επιτροπή για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός κ.Παπαγγελόπουλος απέδωσε στην πλειοψηφία προσπάθεια στραγγαλισμού της αλήθειας ,με τον ίδιο τρόπο που στραγγάλισε ο Οθωμανός Πασάς τον Ρήγα Φεραίο στο Βελιγράδι, ενώ κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι επιδιώκει τη βιολογική του εξόντωση υποβάλλοντάς τον σε συνεχή ξενύχτια για την ανάγνωση χιλιάδων σελίδων της δικογραφίας, επαναλαμβάνοντας την αγαπημένη του φράση «Εγώ θα έρθω να καταθέσω σαν τον Ελ Σιντ» (σ.σ. θρυλικός στρατιωτικής ηγέτης της μεσαιωνικής Ισπανίας και όχι Άραβας όπως λαθεμένα είπε), υπονοώντας ότι θα το κάνει ακόμα και νεκρός, προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του.

Κύκλοι ΝΔ: Ανούσιος βερμπαλισμός και απειλές ελλείψει ουσίας

Καταφυγή στις πομπώδεις εκφράσεις άνευ ουσίας, με στόχο τον εντυπωσιασμό και την αποφυγή ουσιαστικών απαντήσεων, καταλογίζουν στον κ. Παπαγγελόπουλο, κύκλοι της ΝΔ, αποτιμώντας την μέχρι τώρα εισήγησή του.

«Ο Παπαγγελόπουλος επειδή δεν έχει να πει τίποτα αναμασά τις ακυρότητες. Μιλάει επί ώρες δίχως να μπει ουσία κι εκτοξεύοντας άμεσες κι έμμεσες απειλές κατά πάντων δίχως όμως στοιχεία. Άσφαιρη η πρώτη ημέρα και χαμένη σε έναν ανούσιο βερμπαλισμό», σχολίαζαν χαρακτηριστικά κύκλοι της ΝΔ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline