Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  18:24:04

Ζαχαράκη: Η Αν. Αττική διαθέτει μια ενδοχώρα γεμάτη με επιλογές εναλλακτικού τουρισμού

Στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην Ανατολική Αττική, με διευρυμένη παροχή υπηρεσιών και σε συνεργασία με τους Δήμους, αναφέρθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

«Πέρα από τις διάσημες παραλίες, τις θαλάσσιες τουριστικές δραστηριότητες της με τις μαρίνες και το 2ο μεγαλύτερο λιμάνι στη Ραφήνα, τη θεαματική αύξηση της κρουαζιέρας στο Λαύριο, τις δυνατότητες πολιτιστικού, θρησκευτικού και συνεδριακού τουρισμού αλλά και τουρισμού υγείας που προωθούμε ενεργά, η περιοχή διαθέτει μια ενδοχώρα γεμάτη με επιλογές εναλλακτικού τουρισμού, από οινοτουρισμό μέχρι περιπατητικό με το δίκτυο μονοπατιών και φυσιολατρικό τουρισμό. Προσφέρει ακόμα πολλές ευκαιρίες για city break και τη φιλοξενία digital nomads, γαστρονομικό τουρισμό και οινοτουρισμό και ευρεία γκάμα σύνδεσης πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό. Το ΙΕΚ Τουρισμού στην Ανάβυσσο δείχνει πραγματικά τη δύναμη που έχει η εκπαίδευση και η κατάρτιση στο να οδηγήσει σε καλές δουλειές και σε συνεχή βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση του και βέβαια η αξιοποίηση της διφυούς εκπαίδευσης για τη βελτίωση της τουριστικής εκπαίδευσης», δήλωσε η κυρία Ζαχαράκη.

«Η ύπαρξη αλλά και η επικείμενη ενίσχυση αυξημένων συγκοινωνιακών υποδομών (Αερολιμένας Αθηνών, οδικό δίκτυο) δίνει επίσης τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης σε προορισμούς με σημείο εκκίνησης τα λιμάνια της, ενώ η περιοχή συγκεντρώνει επίσης έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον με άμεσες επενδύσεις στο χώρο των ξενοδοχείων», προσέθεσε η Υφυπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline