Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024  09:49:33

Ηλεία: Πόσα χρόνια θα μείνει φυλακή ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής αν «φάει» ισόβια

Σε σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται η κοινή γνώμη από την δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία από τον θείο της.

Ο δράστης που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιασμό 14χρονης, είχε καταδικαστεί αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος, οδηγήθηκε στις φυλακές αφού κρίθηκε προφυλακιστέος με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Σε πόσο καιρό θα βγει αν του επιβληθούν ισόβια
Ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις ποινές.
Αρχικά ο δικηγόρος μίλησε για την παλιά υπόθεση, του βιασμού της 14χρονης. Ο κ. Δημητρίου είπε ότι ο 37χρονος δεν έκατσε ούτε μια μέρα στη φυλακή λέγοντας ότι: «Προφανώς είχε χορηγηθεί αναστολή με όρους».

Σε ότι αφορά στην δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής ο δικηγόρος ανέφερε: «Οι επαπειλούμενες ποινές ελέγχονται από κανονισμούς της ΕΕ. Ο κανονισμός είναι ένα νομικό προϊόν που καθορίζει τις ανώτατες ποινές. Έχουμε εξαντλήσει τα όρια των ποινών που επιτρέπει η ΕΕ. Δεν θέλω να πιστέψω πως ο Άρειος Πάγος κινήθηκε τώρα λόγω της δημοσιότητας. Υπάρχουν κάποια αδικήματα που δεν επιτρέπεται η αναστολή, και πλέον έχει ενταχθεί και αυτό το αδιανόητο κακούργημα. Εάν του επιβληθούν ισόβια, το πιθανό είναι να είναι έξω σε 20 χρόνια. Έχουμε το σύστημα της επανόρθωσης στον δυτικό κόσμο, και δίνονται ευκαιρίες. Όταν εκτίσει μέρος της ποινής θα εξεταστεί αν πληροί τις προϋποθέσεις μεταμέλειας».

«Αν το παίξει καλό παιδί...»
Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σχολίασε:
«Αυτός εάν το παίξει καλό παιδάκι στη φυλακή, θα είναι έξω. Εάν παίρναμε το πλαίσιο των 20 χρόνων και το κάνουμε 35 χρόνια, δεν είχε πρόβλημα η ΕΕ. Θα πρέπει να αλλάξουμε το όριο των 20 ετών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline