Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  09:52:19

Καμμία μείωση συντάξεων και μισθών

Για άλλη μια φορά κατηγορηματική διάψευση από το πιο αρμόδιο πρόσωπο της Κυβέρνησης. Παρά τις διαρροές, περί του αντιθέτου της αντιπολίτευσης .

Ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις για μείωση συντάξεων και για μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Όχι, δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο με βάση το βασικό σενάριο το οποίο λειτουργεί η ελληνική οικονομία. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό σε ότι αφορά τις ασκήσεις οι οποίες σήμερα τρέχουν. Δεν έχει τεθεί καν στο τραπέζι της συζήτησης κάτι τέτοιο».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν τα διαθέσιμα κονδύλια για επέκταση των μέτρων προστασίας και για το Μάιο, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε: «Ο σχεδιασμός έχει γίνει έτσι ώστε αυτό το πακέτο μέτρων, το οποίο καλύπτει πλέον τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, να επαναληφθεί τον επόμενο μήνα. Τον επόμενο μήνα ευχόμαστε όλοι ότι θα αρχίσει δειλά-δειλά να ανοίγει η οικονομία, ευχόμενοι ότι η κοινωνία θα συνεχίσει να επιδεικνύει ατομική ευθύνη όπως έχει κάνει όλο το επόμενο διάστημα, τότε συνεπώς ένα κομμάτι επιχειρήσεων θα θέλει τους εργαζόμενους οι οποίοι εργαζόμενοι θα είναι σε καθεστώς προσωρινής αναστολής εργασίας άρα θα πρέπει να δούμε πως θα γίνει η άσκηση τον Μάιο ευελπιστώντας όλοι η οικονομία σταδιακά να ανοίγει. Εμείς όμως την άσκησή μας την έχουμε τρέξει με καθολικότητα της λήψης των μέτρων για ακόμα ένα μήνα».

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα και στα σενάρια περί κρατικοποιήσεων των πληττόμενων επιχειρήσεων, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Στα βασικά σενάρια τα οποία τρέχουμε δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε στο τραπεζικό σύστημα ούτε πρόθεση κρατικοποιήσεων επιχειρήσεων. Οι τράπεζες αυτή τη στιγμή δεν έχουν καμία απώλεια καταθέσεων.

Εκτιμάται ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια, πιθανόν ένα κομμάτι συμπατριωτών μας να μην μπορέσει να ανταπεξέλθει στο ιδιωτικό χρέος που έχει ή τις ρυθμίσεις που είχε κάνει για αυτό και η ελληνική πολιτεία και το τραπεζικό σύστημα πρέπει να κάνει το βέλτιστο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στους πολίτες που δημιουργήθηκε εξαιτίας του Κορωναιού. Είναι άλλη η εικόνα των πληττόμενων, άλλη η εικόνα αυτών που δεν είχαν καμία περικοπή στις περικοπές τους και άλλη η εικόνα των στρατηγικών κακοπληρωτών. Την κουλτούρα της πληρωμής στην Ελλάδα πρέπει να συνεχίσουμε να τη διατηρούμε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline