Τρίτη 23 Ιουλίου 2019  19:01:33

Ο κόσμος άλλαξε. Οι ιδεολογίες «πέθαναν» και οι «νέες» ακόμη κυοφορούνται... Ο «ένας» είναι πλέον ο «ισχυρός - ανίσχυρος», ο μοναχικός - ασυντρόφευτος σε κάθε διεκδίκηση, αλλά καταδικασμένος να σταθεί δημιουργικά στις υπό διαμόρφωση νέες κοινωνίες που τον περιβάλλουν.

Τα υπέροχα κουλουράκια της Μάρβας, τραγανά και αρωματικά ήταν μια αποκάλυψη για μας. Είναι εύκολα στην εκτέλεση και διατηρούνται εξαιρετικά μέσα σε μεταλλικό κουτί.

Σε ποιον δεν αρέσουν οι τραγανοί, αφράτοι λουκουμάδες με μπόλικο μέλι και κανέλα; Δοκιμάσαμε μία πολύ εύκολη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που μας ενθουσίασε και σας την παρουσιάζουμε.

Δοκιμάσαμε πολλές συνταγές για πίτσα. Όμως το πιο εύκολο και επαγγελματικό ζυμάρι για πίτσα που έχουμε δοκιμάσει προέρχεται από μια συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου, που μπορεί να μετατρέψει ακόμα και μια αρχάρια στη κουζίνα σε Ιταλίδα σεφ!!

Τα καλύτερα πασχαλινά κουλουράκια που έχουμε φτιάξει είναι σίγουρα του Στέλιου Παρλιάρου. Για άλλη μια φορά ο γνωστός «αλχημιστής» των γλυκών, μας μάγεψε με την απλότητα των υλικών και τη φινετσάτη γεύση του τελικού αποτελέσματος. Σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Μια υπέροχη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για τσουρέκια, εξαιρετικά εύκολη και πολύ επιτυχημένη. Τη δοκιμάσαμε και σας την παρουσιάζουμε. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

Ένα πανεύκολο και ανοιξιάτικο γλυκό είναι το ρολό με τις φράουλες που έχει ελάχιστα υλικά και εξαιρετικά γρήγορη εκτέλεση. Σας το παρουσιάζουμε σε δύο εκδοχές, τη λευκή και τη σοκολατένια.

Άπειρες συζητήσεις έχουν γίνει, ώρες άσκοπες έχουν δαπανηθεί και το ζήτημα για την ονομασία της μπουγάτσας μεταξύ Θεσσαλονικέων και Αθηναίων έμεινε άλυτο. Μπουγάτσα με κρέμα, μπουγάτσα με τυρί ή... Μπουγατσάν;

Ειδικά επιλεγμένες με θέμα τους Νinja προβάλλονται αυτή την περίοδο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στα πλαίσια του "Περιοδεύοντος Φεστιβάλ Ιαπωνικών Ταινιών στην Ανατολική Ευρώπη 2013" του Japan Foundation. Tίτλος του: «Το μυστικό της Ιαπωνικής Ανάπτυξης: Ninja, Μεταμόρφωση και Ομαδική Εργασία.

Η μανία των Κινέζων με το φαγητό δεν είναι πολύ γνωστή: οι περισσότεροι θεωρούμε πως, λόγω σωματοδομής και στάσης ζωής οι Κινέζοι είναι ολιγαρκείς. Όμως η πανάρχαια και τεράστια ασιατική χώρα διαθέτει τόσο μεγάλη γαστριμαργική παράδοση, ώστε σιγά σιγά ξεπηδούν σε πολλές επαρχιακές πόλεις μουσεία γύρω από ένα κοινό άξονα: το φαγητό και τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις.

Σελίδα 53 από 55