Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  13:12:49

Αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ρωσίας με φόντο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Για προπαγάνδα κάνει λόγο το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ, σε ό, τι αφορά τις κατηγορίες της Μόσχας πως συσσωρεύει στράτευμα στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Σύμφωνα με το εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, οι δηλώσεις του Κρεμλίνου αποσκοπούν στο «ρήγμα μεταξύ των ΗΠΑ, της Τουρκίας και της Ελλάδας», όλων μελών του ΝΑΤΟ.

«Πραγματοποιούμε τακτικά τέτοιου είδους επιχειρήσεις με τα συμμαχικά έθνη και τους νατοϊκούς συμμάχους ώστε να ενισχύσουμε την επιχειρησιακή διασύνδεση και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας. Τα ελληνικά λιμάνια είναι πέρασμα κλειδί για την πρόσβαση στα Βαλκάνια και την νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου θα λάβουν χώρα εννιά στρατιωτικές ασκήσεις» σημείωσε επιπλέον ο Ερικ Παχόν για το θέμα.

«Εχουμε ξεκάθαρη εικόνα πως οι Ρώσοι προσπαθούν με ψέμματα και παραπληροφόρηση επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στις σχέσεις μεταξύ των Συμμάχων και θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση ώστε να τις διαψεύδουμε όποτε προκύπτουν» σημειώνουν από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline